08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Lahana Dolması

Kıymalı Lahana Dolması
Malzemeler:
* Bir avuç nane
* Yarı demet maydanoz, dereotu
* Salça
* 3 diş sarımsak
* 2-3 soğan
* 400gr kıyma
* Yarım su bardağı pirinç
* Orta boy lahana sarmalık (sarmalık lahana gevşek olur)
* 2 çorba kaşığı yağ
* Tuz, karabiber
Yapılışı:
Lahanayı sap kısmından az yuvarlak oyun Tencerede suyu kaynatın Oyduğunuz yerden lahanayı sıcak suya oturturun 3-5 dakika kaynar suda haşlayın Lahananın bütün yapraklarının kolay ayrıldığını göreceksiniz
*Hafif ateşte kaynayan tuzlu sudaki tencereye attığınız lahana yapraklarını yumuşayınca delikli kepçeyle süzgece çıkarın
*Bir kabın içinde kıyma, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan, domates, pirinç, maydanoz, dereotu, nane ve sarımsağı karıştırıp lahananın haşlama suyundan yarım fincan koyup, özleşene kadar yoğrulur Yayvan bir tencerenin altına lahananın sert kısımlarıyla döşeyin
* Lahana yapraklarının orta damarını çıkarın
Saracağımız büyüklükte lahana yapraklarını (bir tepsinin veya) mermerin üstüne açarak yerleştirin 
içine yaptığınız içliği koyun yanlardan yaprağı az katlayın öne doğru sarın Tencereye sıralayarak koyun
*İlk 10 dakika orta ateşte sonra pişene kadar kısık ateşte kaynatın
İneceğine 10 dakika kala renkli dolmalar istiyorsanız, bir kaşık zeytinyağı ile karıştırılmış salçalı su ilave edin
*Sade görünsün istiyorsanız bir kaşık zeytinyağını ineceğine yakın dolmaların üzerine dökün dolmalara parlak bir görüntü verir
sıcak servis yapın
afiyet olsun 
|
|
|