Konu
:
Pırasa Sarmalı Pastırmalı Rosto (8-10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Pırasa Sarmalı Pastırmalı Rosto (8-10 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasa Sarmalı Pastırmalı Rosto (8-10 Kişilik)
P
ırasa
S
armalı
P
astırmalı
R
osto
(
8-10 Kişilik
)
Malzemeler
Bir buçuk kg ‘lık bütün dana kontrfile
5 çorba kaşığı tereyağı
3 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet defneyaprağı
10 adet tane karabiber
4 su bardağı sıcak su
1 adet pırasa
150 gr dana jambon
200 gr dilimlenmiş pastırma
2 adet portakal
2 adet kırmızı soğan
Tuz
200 gr haşlanmış brokoli
Hazırlanışı
Eti dolaptan çıkartalım
Etin her tarafını tuzlayın
Tereyağını geniş bir tencereye atıp eritin ve ti ekleyin
Pembeleşinceye kadar kızartın
Üzerine 8 bölünmüş soğan, sarımsak, irice doğranmış havuç, defneyaprağı ve tane karabiber ilave edin
Soğanı rengi dönene kadar etle birlikte kavurun
Tencereye sıcak su ekleyip kapağını kapatın
2 saat kısık ateşte pişirdikten sonra etin diğer tarafını çevirin
Çok kısık ateşte üç buçuk saat daha pişirin
Tencereden alıp dinlendirin
Pırasanın kök kısmını bir parmak kesin
Üzerine boydan boya bir çizik atın ve dış yapraklarından 3-4 tanesini zedelemeden çıkarın
Yaprakları 2-3 parmak eninde uzun şeritler halinde kesip tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın
Ardından soğuk sudan geçirin
Pişen eti önce jambonla, sonra pırasa yaprakları ile sarın
En üste pastırmaları koyun
Malzemeleri sabitlemek için mutfak ipiyle boydan boya bağlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin
Soğanları ve portakalları halka doğrayıp tepsinin kenarına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin
Fırından alıp, ipi çıkarın ve eti dilimleyin
Etrafına soğan ve portakal halkaları ile haşlanmış brokoli yerleştirin
Afiyet olsun
Kaynak: Sofra Dergisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul