Yalnız Mesajı Göster

Fajita | Meksika Lezzeti

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fajita | Meksika Lezzeti



Fajita | Meksika Lezzeti









Malzemeler
  • 200 gram bonfile
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 diş Sarımsak (püre)
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber (dilimlenmiş)
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 yemek kaşığı ekşi krema
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Çeşitli baharatlar

Hazırlanış:

Bonfileyin ince ince dilimleyip, zeytinyağında püre sarımsak, tuz taze çekilmiş karabiber ile birlikte bir kaç saat bekletin

Bu arada ekşi, kremayı hazırlamak için eşit miktarda krema ve süzme yoğurdu bir kapta çırpın birkaç damla limon suyu ekleyin Fajitayı pişirmeye başlamadan önce uygun büyüklükte bir tavayı ocağa koyup, iyice ısındığından emin olun Çünkü etleri tavaya attığınızda etler suyunu bırakmadan hızlı bir şekilde mühürlenmelidir Etleri marine ettiğiniz yağıyla birlikte tavaya boşaltıp içleri çok kurumayacak şekilde yaklaşık 2 dakika pişirin Kontrol edin Eğer etlerin ocaktan alınmaya hazır olduğunu düşünüyorsanız, biber, soğan ve baharatları ekleyin Kısa bir süre karıştırarak soteleyin Daha sonra tercihen dökme demirden bir fajita tabağına veya normal bir tabağa alın

Servisi sırasında kızarmış ekmek, çeşitli soslar va patates cipsi kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla