Yalnız Mesajı Göster

Ali Nazik Kebabı (Gaziantep Usulü)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ali Nazik Kebabı (Gaziantep Usulü)





Ali Nazik Kebabı



Malzeme
  • Kemer patlıcanı 1 kg
  • Az yağlı iri çekilmiş kıyma 500 gr
  • Sarımsak 4 diş
  • Kırmızı pulbiber 2 çay kaşığı
  • Domates 1 adet
  • Süzme yoğurt 4 su bardağı
  • Yeşil dolmalık biber 2 adet
  • Domates sosu 1/2 su bardağı
  • Maydanoz 1/2 bağ
  • Sivribiber 3 adet
  • Riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı
  • Karabiber
Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp, süzdürün Birkaç yerinden bıçak ucu ile delin Izgaranızda ya da ocak üzerinde, kabukları yanıncaya kadar közleyin Sarımsakları biraz tuzla birlikte dövün

Domatesleri dörde bölün Dolmalık biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip, çok ince kıyın Maydanozları yapraklarına ayırın Yağı tavada kızdırın Kıymayı verdiği suyu çekinceye kadar yağda kavurun

Tuzunu ve biberleri katıp, karıştırın Közlenmiş patlıcanları baş kısımlarını kesip kabuklarını soyduktan sonra bir doğrama tahtası üzerinde bıçakla çok ince kıyın Kıyılmış patlıcanları süzme yoğurt ile karıştırın Dövülmüş sarımsakları ekleyin Bir tavaya koyup, ateş üzerinde karıştırarak iyice ısıtın

Domates sosunu da ısıtın Patlıcanı bir servis tabağına koyun Üzerine domates sosunu gezdirin Kavrulmuş kıymayı yayın Doğranmış biberleri serpiştirin Maydanoz yapraklarını, domates dilimlerini ve sivribiberleri üzerine yerleştirip sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla