Konu
:
Ali Nazik Kebabı (Gaziantep Usulü)
Yalnız Mesajı Göster
Ali Nazik Kebabı (Gaziantep Usulü)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ali Nazik Kebabı (Gaziantep Usulü)
Ali
N
azik
K
ebabı
Malzeme
Kemer patlıcanı 1 kg
Az yağlı iri çekilmiş kıyma 500 gr
Sarımsak 4 diş
Kırmızı pulbiber 2 çay kaşığı
Domates 1 adet
Süzme yoğurt 4 su bardağı
Yeşil dolmalık biber 2 adet
Domates sosu 1/2 su bardağı
Maydanoz 1/2 bağ
Sivribiber 3 adet
Riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Karabiber
Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp, süzdürün
Birkaç yerinden bıçak ucu ile delin
Izgaranızda ya da ocak üzerinde, kabukları yanıncaya kadar közleyin
Sarımsakları biraz tuzla birlikte dövün
Domatesleri dörde bölün
Dolmalık biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip, çok ince kıyın
Maydanozları yapraklarına ayırın
Yağı tavada kızdırın
Kıymayı verdiği suyu çekinceye kadar yağda kavurun
Tuzunu ve biberleri katıp, karıştırın
Közlenmiş patlıcanları baş kısımlarını kesip kabuklarını soyduktan sonra bir doğrama tahtası üzerinde bıçakla çok ince kıyın
Kıyılmış patlıcanları süzme yoğurt ile karıştırın
Dövülmüş sarımsakları ekleyin
Bir tavaya koyup, ateş üzerinde karıştırarak iyice ısıtın
Domates sosunu da ısıtın
Patlıcanı bir servis tabağına koyun
Üzerine domates sosunu gezdirin
Kavrulmuş kıymayı yayın
Doğranmış biberleri serpiştirin
Maydanoz yapraklarını, domates dilimlerini ve sivribiberleri üzerine yerleştirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul