Konu
:
Osmanişmane Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Osmanişmane Tarifi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Osmanişmane Tarifi
O
smanişmane
T
arifi
M
alzemeler
100 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
5 adet mantar
2 adet sivri biber
Yarım domates
1 dilim pastırma
Tuz
1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
B
eğendi için:
2 adet patlıcan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Ü
zerine:
Rendelenmiş kaşar peyniri
O
smanişmane
Y
apılışı
Eti tereyağında sote edin
Üzerine doğranmış mantar ve sivri biber ekleyip 5 dakika kavurun
Daha sonra kabukları soyulduktan sonra iri küpler halinde doğranmış domates, ikiye bölünmüş pastırma ve cevizi ilave edin
Birkaç dakika daha kavurun
Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın
Beğendiyi hazırlamak için, patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin, kabuklarını soyun
Tereyağını bir tavaya alıp, irice doğranmış patlıcanı 10 dakika pişirin
Zeytinyağını ayrı bir tavaya alıp, unu rengi dönene kadar kavurun
Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin
Karışımı ocaktaki patlıcana ilave edin
Tuzunu ayarlayın
Kaşar peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın
Etli karışımı bir güvece yerleştirin
Üzerine beğendiyi yayın
Rendelenmiş kaşar peynirini serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul