Konu
:
Kübbülmüşviye - Kübbülmüşviye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kübbülmüşviye - Kübbülmüşviye Tarifi
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kübbülmüşviye - Kübbülmüşviye Tarifi
Kübbülmüşviye
Malzemeler :
½ kg kuzu parça et
½ kg ince bulgur
5 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
tarçın
bol nane
İç yağı harcı için :
300gr kg iç yağı
2 adet kuru soğan
1 kase ceviz
pul biber
karabiber
nane
Hazırlanışı :
Soğanlar küçük küçük doğranır ve tuzla ovulur
300gr iç yağı kıyma makinesi ya da robotta çekilir ve donması için biraz ıslatılarak
Ovularak toparlanan iç yağına pul biber, karabiber ve nane ilave edilir
Rondoda çekilen 1 kase ceviz ve biraz tarçın da ilave edildikten sonra iç yağı iyice yoğrulur
Yoğrulan iç yağından köfteler yapılır
Geniş bir tepsiye ½ kg ince bulgur, bulgura 5 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, bol nane, iri doğranmış 1 büyük soğan ve yine küçük küçük doğranmış ½ kg kuzu kuşbaşı et konur
Islatılan malzemeler karıştırılır ve hepsi aynı anda kıyma makinesinden geçirilir
Bulgurlu kıyma iyice yoğrulur ve küçük parçalar kopartılıp içleri içli köfte gibi oyulur
Oyulan köfteye iç yağlı harç yerleştirildikten sonra kapatılarak üçgen şekli verilir
Ters yüz edilerek ister mangalda ister teflon tavada pişirilir
İç yağı pişerken dışarı çıkacağından ayrıca yağ ilave etmeye gerek yoktur
Afiyet Olsun
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul