Konu
:
Dana Etli Paşazade
Yalnız Mesajı Göster
Dana Etli Paşazade
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Etli Paşazade
P
aşazade
Malzemeler
200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Ya
ğsız
ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
50 gr Ka
ş
ar ( Rende )
1 tane orta boy So
ğ
an
1 tane orta boy Domates
1 tane orta boy Patl
ı
can
1 tane Sivri Biber
1 di
ş
Sar
ı
msak
1 ka
şık
Salça
1 yar
ı
m çay barda
ğı
S
ıvı Yağ
2 su barda
ğı
Su
Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı
1 –
Tencereye ya
ğı
ilave edin, k
ı
zd
ı
ktan sonra eti ve so
ğ
an
ı
ilave edin, pembele
ş
inceye kadar kavurun
Daha sonra domatesi, biber’i ilave edin, eridikten sonra salçay
ı
ilave edin ve kavurun daha sonra suyu, tuz, karabiber’ini de ilave ettikten sonra k
ısı
k ate
ş
te 30 dakika kaynamaya b
ı
rak
ı
n
2 –
Di
ğ
er tarafta patl
ı
canlar
ı
alacal
ı
soyduktan sonra ku
ş
ba
şı ş
eklinde do
ğ
ray
ı
n tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra alt
ı
na havlu peçete koyarak iyice kurlay
ı
n daha sonra firitözde k
ı
zart
ı
n
3 –
Ocaktaki yemekle patl
ı
canlar
ı
harman yap
ı
p üzerine rendelenmi
ş
ka
ş
ar
ı
serperek f
ı
r
ı
na sürün ka
ş
arlar
ı
n üzeri k
ı
zar
ı
ncaya kadar kals
ı
n
Takriben 10 dakika
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul