Yalnız Mesajı Göster

Dana Etli Paşazade

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Etli Paşazade





Paşazade



Malzemeler
  • 200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
  • 50 gr Kaşar ( Rende )
  • 1 tane orta boy Soğan
  • 1 tane orta boy Domates
  • 1 tane orta boy Patlıcan
  • 1 tane Sivri Biber
  • 1 diş Sarımsak
  • 1 kaşık Salça
  • 1 yarım çay bardağı Sıvı Yağ
  • 2 su bardağı Su
  • Arzu Edilen Miktarda Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı

1 – Tencereye yağı ilave edin, kızdıktan sonra eti ve soğanı ilave edin, pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra domatesi, biber’i ilave edin, eridikten sonra salçayı ilave edin ve kavurun daha sonra suyu, tuz, karabiber’ini de ilave ettikten sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın

2 –Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın tuzlu suda 20 dakika bekletin daha sonra altına havlu peçete koyarak iyice kurlayın daha sonra firitözde kızartın

3 – Ocaktaki yemekle patlıcanları harman yapıp üzerine rendelenmiş kaşarı serperek fırına sürün kaşarların üzeri kızarıncaya kadar kalsın Takriben 10 dakika

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla