Yalnız Mesajı Göster

Orman Kebabı | Hacı Osman Kebabı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Kebabı | Hacı Osman Kebabı



Orman Kebabı
(6 Kişilik)







Malzemeler :
  • ½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu Eti
  • 200 gr İç Bezelye
  • 2 adet Patates
  • 2 adet Havuç
  • 2 yemek kaşığı Yağ
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1,5 bardak Su
  • Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı :
Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur

Üzerine su ilave edilir Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur

Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir

Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir




Hacı Osman Kebabı
(5 kişilik)






Malzemeler :
  • 1 kg kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 300gr soğan (ince kıyılmışı
  • (3 orta boy)
  • tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 çay kş tarçın

Yapılışı:
Birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun

Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın Tuzu, biberi ve tarçını Serpiştirin Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarmcaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla