08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Orman Kebabı | Hacı Osman Kebabı
Orman Kebabı
(6 Kişilik)

Malzemeler :- ½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu Eti
- 200 gr İç Bezelye
- 2 adet Patates
- 2 adet Havuç
- 2 yemek kaşığı Yağ
- 1 adet Kuru Soğan
- 1,5 bardak Su
- Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı :
Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur
Üzerine su ilave edilir Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur
Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir
Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir
Hacı Osman Kebabı
(5 kişilik)
Malzemeler :- 1 kg kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
- 300gr
soğan (ince kıyılmışı
- (3 orta boy)
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 1/2 çay kş
tarçın
Yapılışı:
Birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun
Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın Tuzu, biberi ve tarçını Serpiştirin Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarmcaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin
|
|
|