08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hürrem Sultan Usulü Tavuk
Hürrem Sultan Usulü Tavuk
Malzemeleri :- 750 gr haşlanmış tavuk eti (küçük parçalara doğranmış)
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 dolmalık yeşil biber (çekirdekleri çıkarılıp, ince doğranmış)
- 180 gr mantar (ince dilimlenmiş)
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 125 gr (1/2 su bardağı) krema
- 300 gr (1+1/2 su bardağı) süt
- 3 yumurtanın sarısı
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Yapılışı :
Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca yeşil biberi ekleyip, bir tahta kaşıkla arasıra karıştırarak 6 dakika pişiriniz
Mantarları ekleyip 4 dakika daha pişiriniz
Unu ve tuzu serpip, 2 dakika pişirdikten sonra, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kremayı ve sütü ekleyiniz
Tavuğu tencereye koyup, ateşi iyice kısınız (Karışım pişmeğe devam etmekle birlikte, kaynamamalıdır )
Küçük bir kaseye yumurta sarılarını koyup, limon suyunu azar azar ve sürekli çırparak yediriniz
Kırmızıbiber ve maydanozu tahta kaşıkla ekleyip karıştırınız
Tenceredeki yemeğin suyundan yumurtalı karışıma birer birer 4 çorba kaşığı katıp iyice karıştırınız
Bu karışımı tencereye döküp, karıştırdıktan sonra 4 dakika hafifçe pişiriniz (Kaynamamasına dikkat ediniz, yoksa sos kesilir )
Tencereyi ateşten alarak, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağında servis ediniz
|
|
|