Yalnız Mesajı Göster

Hürrem Sultan Usulü Tavuk

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hürrem Sultan Usulü Tavuk




Hürrem Sultan Usulü Tavuk




Malzemeleri :
  • 750 gr haşlanmış tavuk eti (küçük parçalara doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 dolmalık yeşil biber (çekirdekleri çıkarılıp, ince doğranmış)
  • 180 gr mantar (ince dilimlenmiş)
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 125 gr (1/2 su bardağı) krema
  • 300 gr (1+1/2 su bardağı) süt
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Yapılışı :

Orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz

Yağ kızınca yeşil biberi ekleyip, bir tahta kaşıkla arasıra karıştırarak 6 dakika pişiriniz

Mantarları ekleyip 4 dakika daha pişiriniz

Unu ve tuzu serpip, 2 dakika pişirdikten sonra, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak kremayı ve sütü ekleyiniz

Tavuğu tencereye koyup, ateşi iyice kısınız (Karışım pişmeğe devam etmekle birlikte, kaynamamalıdır)

Küçük bir kaseye yumurta sarılarını koyup, limon suyunu azar azar ve sürekli çırparak yediriniz

Kırmızıbiber ve maydanozu tahta kaşıkla ekleyip karıştırınız

Tenceredeki yemeğin suyundan yumurtalı karışıma birer birer 4 çorba kaşığı katıp iyice karıştırınız

Bu karışımı tencereye döküp, karıştırdıktan sonra 4 dakika hafifçe pişiriniz (Kaynamamasına dikkat ediniz, yoksa sos kesilir)

Tencereyi ateşten alarak, yemeğinizi ısıtılmış bir servis tabağında servis ediniz




Alıntı Yaparak Cevapla