Yalnız Mesajı Göster

Kirtimburt Tarifi (Pırtımpırt) | Malzemeleri | Yapılışı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirtimburt Tarifi (Pırtımpırt) | Malzemeleri | Yapılışı



Kirtimburt Tarifi

(4 kişilik)


Pırtımpırt Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir ev yemeğidir Yörede "Kirtimburt" diye de bilinir Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat, yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı-pezik) yemeklerinden ayırır







Malzemeler
  • Yarım kg kemikli et
  • Yarım kg asma yaprağı
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı

Nohut ve gendimeyi (iri buğday, yarma) akşamdan ıslatın Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün Asma yaprağını haşlayın Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Eti ilave edip kavurmaya devam edin Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin Sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla