08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri


- Kebapta kullanılan etin cinsi, dinlenmiş olması,terbiye ediliş şekli ve kebabın cinsine göre doğru et seçimi çok önemlidir
- Kıymalı kebapların cinsine göre et ve yağ oranı iyi ayarlanmalıdır
- Kuşbaşı kebap,şişe saplandıktan sonra bekletilirse ve kurur El içine alınacak su ile etler ıslatılmalıdır
- Kebabın kurumaması lezzetli olmasını sağlar
- Kebaplardan simit ve sebzeli kebaplara karabiber konmalıdır
- Kebaplarda terbiye için pul biber yerine toz kırmızı biber konmalıdır
- Kebaplarda bir çok terbiye şekilleri bulunmaktadır Bu malzemeler, zeytinyağı süt, yoğurt, soğan, sarımsak, karışımlı baharatlar ve hatta sirkedir
- Özellikle kuşbaşı kebapta kullanılan bu malzemelerin çoğu kebabın tadını değiştirir
- Bazı kebaplarda kullanılan toz kırmızı biber, salçalar, kimyon, sarımsak, soğan,kuru nane,ve zeytinyağı gibi malzemeler ,ölçüsünde kullanılmalıdır
- Kebapta kullanılacak kuşbaşı etin sert olduğu düşünülüyorsa geceden yoğurt ile marine edilmelidir E rtesi gün arzu edilen terbiye yapılarak kebap pişirilir
- Kebaplık kıyma eti mümkünse zırhta veya önce iri dişli makinede çekilip sonra yeniden zırhta çekilmelidir
- Kebap yapılacağı zaman, et buzdolabında ise, önceden çıkarılıp oda sıcaklığına bekletilir
Konun devamı için  

|
|
|