Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri














- Kebapta kullanılan etin cinsi, dinlenmiş olması,terbiye ediliş şekli ve kebabın cinsine göre doğru et seçimi çok önemlidir

- Kıymalı kebapların cinsine göre et ve yağ oranı iyi ayarlanmalıdır

- Kuşbaşı kebap,şişe saplandıktan sonra bekletilirse ve kurur El içine alınacak su ile etler ıslatılmalıdır

- Kebabın kurumaması lezzetli olmasını sağlar

- Kebaplardan simit ve sebzeli kebaplara karabiber konmalıdır

- Kebaplarda terbiye için pul biber yerine toz kırmızı biber konmalıdır

- Kebaplarda bir çok terbiye şekilleri bulunmaktadır Bu malzemeler, zeytinyağı süt, yoğurt, soğan, sarımsak, karışımlı baharatlar ve hatta sirkedir

- Özellikle kuşbaşı kebapta kullanılan bu malzemelerin çoğu kebabın tadını değiştirir

- Bazı kebaplarda kullanılan toz kırmızı biber, salçalar, kimyon, sarımsak, soğan,kuru nane,ve zeytinyağı gibi malzemeler ,ölçüsünde kullanılmalıdır

- Kebapta kullanılacak kuşbaşı etin sert olduğu düşünülüyorsa geceden yoğurt ile marine edilmelidirE rtesi gün arzu edilen terbiye yapılarak kebap pişirilir

- Kebaplık kıyma eti mümkünse zırhta veya önce iri dişli makinede çekilip sonra yeniden zırhta çekilmelidir

- Kebap yapılacağı zaman, et buzdolabında ise, önceden çıkarılıp oda sıcaklığına bekletilir


Konun devamı için




Alıntı Yaparak Cevapla