08-04-2012
|
#3
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Ali Nazik
Malzemeler
Beğendisi için;- 600 gr patlıcan(3-4 adet orta boy)
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz, Karabiber
Kıyması için;- 250 gr orta yağlı kıyma
- 1Adet soğan
- 1Adet domates
- 1 Adet yeşil biber
- 3-4 kaşık sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Hazırlanışı
Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurun Ardından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın
Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin
Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyin Eğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirin Domates ve yeşilbiberlerle süsleyin,(tercihe göre közlenmiş)Afiyet olsun 

Üçlü Yenidünya Kebabı
Malzemeler- 200 gr
az yağlı kıyma
- 400 gr
yenidünya*
- tuz, karabiber,su
Hazırlanması- Kıymaya tuz ve karabiber atıp yoğurun

- Yıkanmış yenidünyaların uç kısımlarını bıçakla kesip ortadan ikiye kesin
Çekirdeklerini çıkarın
- Etten cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın, iki parçaya bölünmüş her bir yenidünyanın ortasına bu eti sıkıştırıp dik duracak vaziyette tepsiye sıra sıra dizin (veya kebap şişine geçirin)Tepsinin dibine yarım çay bardağı kadar su koyup 180 derece fırında etler ve yenidünyalar kızarana kadar pişirin

* Meyveyi alırken olgun ve tatlı olanları tercih etmeyin
|
|
|
|