Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Ali Nazik


Malzemeler

Beğendisi için;
  • 600 gr patlıcan(3-4 adet orta boy)
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, Karabiber
Kıyması için;
  • 250 gr orta yağlı kıyma
  • 1Adet soğan
  • 1Adet domates
  • 1 Adet yeşil biber
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
Hazırlanışı

Kıymayı ve yağınızı kavuracağınız tavanıza alın,yemeklik doğranmış soğanla hafifçe kavurunArdından doğranmış yeşil biber ve küp doğranmış domateslerinizi ekleyin,domatesler su salınca biber salçanızı ekleyin,tuz ve karabiberini ayarlayın

Patlıcanlarınızı bildiğiniz yöntemle közleyin(gerçek tadına uygun közde nefis oluyor,derin dondurcudan yaz patlıcanı)),kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın,diğer yandan ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın,yanmaz tavanıza aldığınız patlıcanları ılıtın,ateşten aldığınız patlıcanlara sarımsaklı yoğurdu karıştırarak,birbirine iyice geçmesini sağlayın,tuz karabiber ekleyin

Servis için beğendiyi servis tabağına alın ,üzerine sıcak kıymadan ekleyinEğer kıymanız yağsız ise tereyağ ve pul kızdırıp ,üzerine gezdirinDomates ve yeşilbiberlerle süsleyin,(tercihe göre közlenmiş)Afiyet olsun









Üçlü Yenidünya Kebabı
Malzemeler
  • 200 gr az yağlı kıyma
  • 400 gr yenidünya*
  • tuz, karabiber,su
Hazırlanması
  • Kıymaya tuz ve karabiber atıp yoğurun
  • Yıkanmış yenidünyaların uç kısımlarını bıçakla kesip ortadan ikiye kesin Çekirdeklerini çıkarın
  • Etten cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın, iki parçaya bölünmüş her bir yenidünyanın ortasına bu eti sıkıştırıp dik duracak vaziyette tepsiye sıra sıra dizin (veya kebap şişine geçirin)Tepsinin dibine yarım çay bardağı kadar su koyup 180 derece fırında etler ve yenidünyalar kızarana kadar pişirin
* Meyveyi alırken olgun ve tatlı olanları tercih etmeyin


Alıntı Yaparak Cevapla