Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Belikırık Patlıcan Kebabı


Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • İç harcı için: 500 gr kıyma
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 orta boy rendelenmiş soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydonoz
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
  • Sosu için: 50 gr tereyağı
  • 3 çorba kasığı sıvıyağ
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir miktar ılık su
  • Tuz
Hazırlanışı

-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulurDinlenmesi için buzdolabında bekletilir

-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenirAynı şekilde domatesler de dilimlenir

-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir

- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir

-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılırDaha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilirTuzu konulurSosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir

-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilirSonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilirServis yapılır










Acılı Kıyma Kebabı
Malzemeler
  • 1 kg kıyma
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kekik (arzuya göre)
  • Çok küçük bir soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı nane
Yapılışı
  • Soğanı çok ince doğrayıp bıçağın ucu ile ezin Sarımsağı ezin
  • Tüm malzemeleri kıymaya katıp yoğurun
  • Birkaç saat ağzı kapalı buzdolabında dinledip şişlere saplayıp mangalda pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla