Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Belikırık Patlıcan Kebabı
Malzemeler
4 adet patlıcan
2 adet domates
İç harcı için: 500 gr kıyma
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tutam kıyılmış maydonoz
2 çorba kaşığı yağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
Sosu için: 50 gr tereyağı
3 çorba kasığı sıvıyağ
1,5 çorba kaşığı domates salçası
Bir miktar ılık su
Tuz
Hazırlanışı
-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur
Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir
-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir
Aynı şekilde domatesler de dilimlenir
-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir
- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz
) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir
-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır
Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir
Tuzu konulur
Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir
-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir
Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir
Servis yapılır
Acılı Kıyma Kebabı
Malzemeler
1 kg kıyma
Pul biber
Karabiber
Yenibahar
Kekik (arzuya göre)
Çok küçük bir soğan
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı nane
Yapılışı
Soğanı çok ince doğrayıp bıçağın ucu ile ezin
Sarımsağı ezin
Tüm malzemeleri kıymaya katıp yoğurun
Birkaç saat ağzı kapalı buzdolabında dinledip şişlere saplayıp mangald
a pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul