Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Patates Püreli Tas Kebabı

Malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Püre için:
  • 4 orta boy patates
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı ılık süt
  • Tuz
Hazırlanışı

Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun 1 çay bardağı sıcak su ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin Etlerin pişmesine yakın yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin İri halde doğradığınız biberleri ekleyin Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin Tuz ve karabiber ekleyin Etler pişerken diğer taraftan püreyi hazırlayalım Kabuklarını soyup 3-4 parçaya böldüğünüz patatesleri haşlayın Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezin Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyin ve blendır ile iyice püre haline getirin

Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım Sıcak servis yapın






Sarımsak Kebabı


Malzemeler
  • 500 gr yağlı kıyma,
  • 500 gr taze baş sarımsak,
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi,
  • Karabiber tuz
Hazırlanışı

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır Mangalda pişirilir Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla