08-04-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Patates Püreli Tas Kebabı
Malzemeler- 500 gr kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Püre için:- 4 orta boy patates
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- Tuz
Hazırlanışı
Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kavurun 1 çay bardağı sıcak su ekleyin Suyunu çekene kadar pişirin Etlerin pişmesine yakın yarım halka şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin İri halde doğradığınız biberleri ekleyin Domatesleri rendeleyip, salçayla birlikte ekleyin Tuz ve karabiber ekleyin Etler pişerken diğer taraftan püreyi hazırlayalım Kabuklarını soyup 3-4 parçaya böldüğünüz patatesleri haşlayın Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezin Tereyağı, süt ve tuzunu ekleyin ve blendır ile iyice püre haline getirin
Servis tabağımıza patates püresini koyalım, üzerine tas kebabını koyalım Sıcak servis yapın

Sarımsak Kebabı
Malzemeler- 500 gr
yağlı kıyma,
- 500 gr
taze baş sarımsak,
- 1 kahve fincanı nar pekmezi,
- Karabiber tuz

Hazırlanışı
Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur Etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür Şişe bir köfte bir sarımsak saplanır Mangalda pişirilir Pişirilen kebaplar bir tepsiye dizilir Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır
|
|
|