Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Alinazik Kuşbaşı
Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı et
3 adet patlıcan
1 kase yoğurt
Salça
Domates - biber
Sarımsak-tuz
Tereyağı, sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir
Közlenen patlıcanlar poşete konur ve ağızı sıkca kapatılır
Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir
Daha sonra domates rendesi, tuz ve salça ilave edilip et iyice pişirilir
Patlıcanlar poşetten çıkartılıp kabukları soyulup, çatal yardımıyla ezilir
Üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur ve onun da üzerine pişen etimiz koyulur
Domates biberle süslenir ve soooonra kepek ekmeği eşliğinde afiyetle yenir
Firik Tandır
Malzemeler
1 bütün kuzu kol
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
Yapılışı
Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün
Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın
Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin
Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin
Etin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin
Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin
Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdır
Eti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın
Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul