Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Alinazik Kuşbaşı


Malzemeler
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 3 adet patlıcan
  • 1 kase yoğurt
  • Salça
  • Domates - biber
  • Sarımsak-tuz
  • Tereyağı, sıvıyağ
Hazırlanışı

Patlıcan, biber ve domatesler ocakta közlenir Közlenen patlıcanlar poşete konur ve ağızı sıkca kapatılır

Diğer taraftan tereyağı ve sıvıyağla bırlıkte et sotelenir Daha sonra domates rendesi, tuz ve salça ilave edilip et iyice pişirilir Patlıcanlar poşetten çıkartılıp kabukları soyulup, çatal yardımıyla ezilir Üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur ve onun da üzerine pişen etimiz koyulur Domates biberle süslenir ve soooonra kepek ekmeği eşliğinde afiyetle yenir







Firik Tandır


Malzemeler
  • 1 bütün kuzu kol
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı

Sarımsak dişlerini soyup ikiye kesin ve kesik yüzlerini bütün haldeki kuzu etinin her tarafına sürün Etin her tarafını elinizle ovalayarak sıvıyağla yağlayın Ardından tuz, karabiber ve kekik serpip yine elinizle ovarak ete yedirin Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirinEtin yağlı dış kısmı alta gelecek şekilde büyükçe bir çelik tencereye yerleştirin Hiç su koymadan tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte 4 saat kadar pişirin Etler tel tel dağılacak yumuşaklığa geldiğinde servise hazırdırEti tencereden alıp geniş bir tepsiye çıkarın Bir çatal yardımı ile porsiyonlara ayırıp pide ekmeği veya pilav üzerinde sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla