08-04-2012
|
#7
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Sahan Kebabı
Malzemeler - Margarin
- 1 adet soğan
- 3 adet Domates
- 2 adet patlıcan
- 4 adet pide
- 1/2 kahve fincanı etsuyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 adet şiş kebap
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Dereotu, tuz
Hazırlanışı
Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin 5 dakika pişirin Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın
Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın Üzerine etsuyunu ekleyin
Tavanın kapağını kapatın 3-4 dakika dinlendirin Pideleri 4 adet bakır sahana bölün Üzerine patlıcanlı harcı yayın Yoğurdu ekleyin Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın

Urfa Kebabı
Malzemeler
Kebabı:
- 1 kg koyun kıyması
- 1 yemek kaşığı zeytinyaği
- 1 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı kirmizibiber
- 1 demet maydanoz
- 1 bardak et suyu
Hazırlanışı
1 Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin 30-40 dakika iyice yoğurun
2 Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin
3 Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın Tabaklara dagitin Uzerlerine sicak et suyu gezdirin Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın
|
|
|
|