08-04-2012
|
#8
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Patlıcan Kebabı
Malzemeler- 3 patlıcan
- 300 gr yağsız dana kıyma
- 1 soğan
- 2 domates
- 3-4 sivribiber
- 3-4 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber, fesleğen, kekik
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın

Arap Kebabı
Malzemeler
- 500 g kıyma
- 250 g taze biber (kırmızı veya yeşil)
- 3 orta boy soğan
- 500 g domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 demet maydanoz
- Margarin
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencere içinde, hafif ateştesuyu çekilinceye kadar kavurun Yağını ve tuzunu arzunuza göre ilave edin Jülyen doğranmış soğan ve biberleri kıymaya karıştırarak hafifçe ölmelerini sağlayın Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri ve salçayı ilave ederek karıştırın Orta ateşte pişmeye bırakın Piştikten sonra üzerine karabiberi serpiştirin Servis sırasında ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin
|
|
|