Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Çağ Kebabı



Malzemeler
  • 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
  • 1 adet soğan
  • 100 gr yoğurt
  • yeterli miktarda lavaş ekmeği
  • 4 adet domates
  • 6-7 adet yeşilbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı

Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamışolduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın







İskender Kebap



Malzemeler
  • 750 gr kuzu külbastı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı
  • ayçiçeği yağı
  • 4 yemek kaşığı doğranmış
  • frenksoğanı
  • Tuz, karabiber
Sos için
  • 4 yemek kaşığı domatessalçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak bu
  • 30 gr tereyağı
  • 500 gr yoğurt
Yapılışı

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın Sarımsakları soyup ezin Etleri ince şerit şeklinde kesin Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp et, limon suyu ve sarımsağı ekleyin ve et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın Etler iyice yumuşayana kadar pişirin Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın Sos için tereyağını tavada eritin Sıcak su, domates ve biber salçalarını ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın Üzerlerine sosu gezdirin Eti paylaştırıp üzerine yourdu gezdirin Frenksoğanı ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla