Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Adana Kebabı



Malzemeler
  • 1 kilo erkek koyun eti (sinirleri alınmış, zırh ile iyice kıyılmış)
  • 150 gr kuyruk yağı (zırh ile kıyılmış)
  • Acı Toz Biber
  • Tuz
  • 1 kap su
  • Şiş
  • Kebap pidesi
Tarifi

1- Et, kuyruk yağı, acı toz biber ve tuz ile iyice yoğurulur
2- El su ile ıslatılarak etler şişe dengeli bir şekilde saplanır (saplama eti şişe yayma işlemine deniyor)
3- Mangalda kömür kor halini aldıktan sonra şişler mangala konur
4- Et pişerken etin yağları pide üzerine az bastırarak alınır
5- Şişler çevirilerek etin dengeli bir şekilde pişmesi sağlanır
6- Etler piştikten sonra yağlanmış pide üzerine şişten çekerek bırakılır
7- Servis ederken közlenmiş domates, sivri biber ve sumaklı piyazlık soğan konurArzuya göre yanına maydanoz ve havuçta verebilirsiniz





Minekop Kağıt Kebabı




Malzemeler
  • 1kg minekop veya eşkina
  • 2-3 baş soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet sivri yeşil biber
  • Yeterince tuz, biber, yağlı kağıt
Hazırlanışı

Minekop'a, Kötek Balığı da denir Pulları iri ve cildine yapışık olduğu için balıkçınıza temizletip filetosunu çıkartın Evde filetoları iyice yıkayıp hafifçe tuzlayıp bir kenarda bekletin Soğanları ayıklayıp halka halka ince doğrayın Tuzla iyice soğanları ovun İnce kıyılmış maydanoz ilave edip iyice soğanlara karıştırın

Domatesleri sıcak suya batırıp, yarım dakika beklettikten sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın Halka halka doğrayın Sivri biberleri uzunlamasına üçe bölün İki karış boyunda çift kat, kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtlarınızı hazırlayın (Alüminyum folioda olabilir)

Kağıdın üstünü zeytinyağı ile hafifçe yağlayın Üzerine bir miktar hazırladığınız soğan piyazından koyun, iki adet minekop filetosunu bunun üzerine yerleştirin Tekrar üzerine sırasıyla soğan piyazı, domates dilimi, sivri biber koyup, kağıdı paket halinde katlayın Açılmaması için bir iğne ile iğneleyin

Yağlanmış tepsiye paketleri yerleştirip, 30-40 dakika üstünü ıslatıp kızgın fırında pişirin Pişen paketleri sofrada açıp, üzerine limon sıkıp, sıcak sıcak ikram edin




Alıntı Yaparak Cevapla