08-04-2012
|
#13
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Somon Kebabı
Malzemeler
- - 500 gr derisi ve kılçıkları temizlenmiş kuşbaşı kesilmiş somon
- - 3-4 kabak
- - cherry domates
- - zeytinyağı
- - yarım limon suyu
- - 2-3 diş sarımsak
- - tuz, karabiber
Hazırlık[*]Bu tarifin en önemli özelliği somonu marine edeceğimiz sos Genişçe ve derince[*]bir kaba dilediğiniz kadar zeytinyağı, yarım limonun suyunu, küçük küçük[*]doğranmış sarımsak ile tuzu ve karabiberi koyup karıştırıyoruz Kuşbaşı[*]doğranmış somonları bu sosla karıştırıp, 1 saat marine olması için bekletiyoruz Hazırlanışı
Başka bir tarafta kabakları soyup küp küp doğruyoruz, cherry domatesleri ise ikiye bölüyoruz Küçük çöp şişlere kabak, cherry domates ve marine edilmiş somonları diziyoruz Bu ölçülereden yaklaşık 12 – 14 adet çöp şiş çıkıyor Daha sonra bu şişleri daha önceden yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın
tepsisine diziyoruz Marine sosundan artanı dizdiğimiz şişlerin üzerine gezdiriyoruz Şişleri yaklaşık 180 derece fırında yarım saat
pişiriyoruz

Balık Kebabı
Malzemeler- 1 kilo balık
- Yeterince tuz, karabiber,
- 1 baş soğan suyu
- 8 defne yaprağı
- Yarım fincan zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 limon suyu (üzerine)
Hazırlanışı
1 Bir kilo kılıç balığını (temizlenmiş olarak) kuşbaşından biraz büyükçe ve dört köşeli olmak üzere kesmeli Her bir parçanın bir tarafında derisinin kalmasına dikkat etmeli
2 Tuz, biber ve soğan suyunu karıştırıp kuşbaşı doğranan balıklara döküp karıştırmalı, bir saat kadar öyle bırakmalıdır
3 Küçük şişlere parçaların deri tarafından bir balık, bir defne yaprağı saplamak üzere her şişe beş altı parça takmalı, derisiz kalan parçalar varsa onları da aralarına koymalı
4 Izgarayı ateşle ıslatıp, zeytinyağlı bir bezle iyice silip, yağladıktan sonra şişleri üzerine yatırmalı
5 Bir kase içinde biraz soğan suyu ve bir miktar zeytinyağı ve yarım limon suyunu çalkalayıp, karıştırarak şişleri çevirdikçe bir fırça veya herhangi bir şeyle üzerlerine sürülmeli Balık etleri kızarıp, piştikten sonra şişlerden çıkarıp, defne yapraklarını ayırarak tabağa almalı ve üzerlerine bol limon sıkarak, sıcak olarak yenmeli
|
|
|