08-04-2012
|
#14
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Zeytin Kebabı
Malzemeler - 400 gram kuzu eti (but kısmından)
- 2 dilim bayat ekmek
- 4 adet küçük boy domates
- 16 adet yeşil zeytin
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1’er tutam tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Eti kuşbaşı doğrayın Ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin Domatesi küp doğrayıp, zeytinin çekirdeklerini çıkarın Daha sonra çöp şişe sırasıyla et, ekmek, domates ve zeytin olacak şekilde dizin Malzemeler bitene kadar işleme devam edin Bir kasede zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın Fırça yardımıyla şişe dizilmiş malzemelerin üzerine sürün Çöp şişleri yapışmaz yüzeyli bir tavada çevirerek pişirin Sıcak olarak servis yapın

Oruk Kebabı
Malzemeler- 750 gr
yağlı kıyma
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 soğan
- 1 avuç kuru nane yaprağı
- 1 kahve kaşığı tuz
- 1 yumurta
Hazırlanışı
Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur Ara sıra su serpilir Cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak uzun köfteler yapılır Yağlanmış şişlere geçirilir Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir
|
|
|