Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri









Lavaşta Çöp Şiş Kebabı

Malzemeler
  • 400 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 4-5 dal maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1'er tatlı kaşığı kimyon, kekik, yenibahar, tuz
  • Karabiber, pulbiber (istediğiniz miktarda)
  • Yarım çay bardağından az su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 6 adet çöp şiş
Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğurun Hazırladığınız köfte harcını 6 eşit parçaya bölün Her bir köfteyi çöp şişlerin üzerine uzunlamasına sıkarak tutturun Elinizle hafif yassılaştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Fırından çıkardığınız köfteleri lavaş ekmeği üzerinde tercihen soğan salatası ile birlikte servis edin Yanında ayranı da unutmayın Afiyet olsun









Piti Kebabı ( Bozbaş )



Malzemeler
  • 500 gram kuşbaşı koyun eti
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 adet yufka
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı

Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın Az su ilave ederek iyice pişirin Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın Üzerine kalan et suyunu gezdirin Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın Servis edin Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla