08-04-2012
|
#19
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Tepsi Kebabı
Malzemeler
Köfte icin:- 500 gram kiyma
- 1 sogan
- 1 yumurta
- maydanoz
- 1 su bardagi ekmek kirintisi
- tuz, karabiber, kimyon, kekik
Ara kat icin: Üst kat için:- 1 kirmizi ve 1 sari dolmalik biber (yesil biber de kullanabilirsiniz)
- 2 adet domates
- 2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- zeytin yagi
- tuz, karabiber, biberiye
Hazırlanışı
Once patatesleri soyup, dilimleyin Tencereye koyup uzerine biraz tuz serpin Yarim cay fincani su ile haslayin Patatesleri yari kivamda pisirmeye dikkat edin Yani firinda da pisecegi icin tam yumusamasin
Sonra kofteyi hazirlayin Bunun icin kofte malzemelerini bir yogurma kabina alip yogurun Bunu firin tepsisine yayin Uzerine yari kivamda hasladiginiz patatesleri dizin
Ust kati hazirlayin Bir tavaya yagi alin ve uzerine yemeklik dogradiniz sogan ve sarimsagi atip soteleyin Biberleri dograyip soganlara ekleyin Domateslerin kabugunu soyup dograyin ve tavaya ekleyin Bir kac dakika soteleyip ocagin altini kapatin Tuz, karabiber ve biberiyeyi ekleyin Hazirladiniz bu harci patateslerin uzerine dokun Onceden isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirin

Patlıcan Şaşlık
Malzemeler- 2 orta boy patlıcan
- 3-4 adet patates
- 2 adet domates
- 1-2 adet yeşil biber,
- maydanoz
- soğan
- tuz, karabiber, nane, kekik (v
b )
Hazırlanışı
İlk olarak patatesleri soyup kalın halkalar şeklinde doğrayın ve çok fazla pişmemesine dikkat ederek kızartın Kızaran patateslerin yağlarını havlu peçete ile çektirin Aynı işlemi soyup, dilimleyip tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanlar içinde yapın Yani kızartın ve yağını peçete ile çektirin Patlıcanların boyunu geçmeyecek şekilde köfteleri şekillendirin ve şişe patlıcanı, köfteyi, domatesi, patatesi ve biberi sırayla takın Şişleri tepsiye dizin ve üzerine yağsız salçalı su ilave ederek önceden ısıttığınız 180-200 derecelik fırına sürün Afiyet olsun 
|
|
|