Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
20
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Bıldırcın Kebap
Malzemeler
1 Adet Bıldırcın
1 Adet Bostan Patlıcan
30 gr Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Krema
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun
Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın
Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun
içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın
İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun
200 derece fırında pişirin
Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun
Papara
Malzemeler
1 Tane Bayat Pide
300 Gr
Kıyma
1 Kase Yoğurt
1 Tane Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Su Bardağı Sıcak Salçalı Su
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Bayat ekmeği küp küp doğrayın
Isıya dayanıklı fırın kabına pideleri dizip fırına verin
Ekmekler kıtırlaşmaya başlayınca fırından alın
Sıcak salcalı suyu ekmeklerin üzerinde gezdirin
Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın
Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurup kıymayı ilave edin
Kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin
Biraz pişirip tencereyi ocaktan alın
Kızarttığınız ekmeklerin üstüne önce yoğurdu sonrada kıymalı harçtan dökün
En üstede ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul