Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Bıldırcın Kebap


Malzemeler
  • 1 Adet Bıldırcın
  • 1 Adet Bostan Patlıcan
  • 30 gr Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Krema
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
Hazırlanışı

Patlıcanı tepesinden keserek içerisini oyun Bıldırcınları temizleyin patlıcanların içerisine koyarak tepsiye alın Tencerede tereyağını eriterek, içerisine un koyup biraz kavurun içerisine salça, et suyu, tuz, karabiber ve krema koyarak bir taşım kaynatın

İçerisinde bıldırcın olan tepsiye koyarak üzerini folyoyla kapatıp fırına koyun 200 derece fırında pişirin Bıldırcınlar pişene kadar fırında kalsın Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun






Papara


Malzemeler
  • 1 Tane Bayat Pide
  • 300 GrKıyma
  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 Tane Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Su Bardağı Sıcak Salçalı Su
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı

Bayat ekmeği küp küp doğrayınIsıya dayanıklı fırın kabına pideleri dizip fırına verinEkmekler kıtırlaşmaya başlayınca fırından alınSıcak salcalı suyu ekmeklerin üzerinde gezdirinDövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırınDiğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurup kıymayı ilave edinKıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyinBiraz pişirip tencereyi ocaktan alınKızarttığınız ekmeklerin üstüne önce yoğurdu sonrada kıymalı harçtan dökünEn üstede ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla