Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Bahar Kebabı


Malzemeler
  • 2 kuru soğan veya 8-10 adet arpacık soğan
  • yarım kg bonfile, kuşbaşı doğranmış
  • 2 adet patates
  • 2 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş veya konserve bezelye
  • kaynamış su
Hazırlanması[*]Soğanları soyup etlerle beraber kavurun Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini sağlayın[*]Sebzeleri soyup küp küp doğrayın Sırayla patates, havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin[*]Eğer dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız tencereye ilave edin Üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin Konserve kullanıyorsanız sebzeler pişip etler iyice yumuşadıktan sonra da ekleyebilirsiniz[*]En son tuzunu ilave edip servis yapın








Testi Kebabı


Malzemeler
  • 500 gr Kuzu eti
  • 250 gr tereyağı
  • 3 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 4 büyük domates
  • 4-5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı yağ
  • 3 orta bpy patates
  • 3 orta boy havuç
  • 300 gr iç bezelye
  • 1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı
  • Yağı büyükçe bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca etleri ekleyip, bir delikli kepçeyle sık sık karıştırarak 8-10 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz
  • Etler suyunu çekmek üzereyken soğanları ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleşene kadar pişiriniz
  • Unu katıp birkaçkez karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip birkaç kez daha karıştırınız
  • Etlerin üsütünü örtecek kadar et suyu katıp karışımı kaynamaya bırakınız
  • Bu arada orta boy bir tavaya rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız
  • Yağ kızınca parmak patatesleri ekleyip arasıra çevirerek 5-6 dakika, her yanları hafifçe pembeleşene kadar kızartınız
  • Tavayı ateşten alıp kızarmış patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak fazla yağlarını süzdürünüz
  • Orta boy tencereyi yarısına kadar suyla doldurup içine temizlenmiş ve parmak parmak kesilmiş havuçları atınız
  • Tencereyi orta ateşe oturtup, havuçları 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayınız
  • Tencereyi ateşten alıp havuçları çıkarıp süzünüz
  • Aynı tencereyi yeniden yarısına kadar su doldurup içine bezelyeleri atınız
  • Orta ateşte onları da yumuşayana kadar pişirip çıkarınız
  • Öteki tenceredeki etler 15 saat iyice yumuşayana kadar piştikten sonra haşlanmış havuç, bezelye ve kızarmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika birlikte pişiriniz tencereyi ateşten alıp kebabı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak kıyılmış maydanozu üstüne serptikten sonra servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla