Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
22
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Bahar Kebabı
Malzemeler
2 kuru soğan veya 8-10 adet arpacık soğan
yarım kg bonfile, kuşbaşı doğranmış
2 adet patates
2 adet kereviz
2 adet havuç
1 su bardağı dondurulmuş veya konserve bezelye
kaynamış su
Hazırlanması
[*]
Soğanları soyup etlerle beraber kavurun
Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini sağlayın
[*]
Sebzeleri soyup küp küp doğrayın
Sırayla patates, havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin
[*]
Eğer dondurulmuş bezelye kullanıyorsanız tencereye ilave edin
Üzerlerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin
Konserve kullanıyorsanız sebzeler pişip etler iyice yumuşadıktan sonra da ekleyebilirsiniz
[*]
En son tuzunu ilave edip servis yapın
Testi Kebabı
Malzemeler
500 gr Kuzu eti
250 gr tereyağı
3 orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
4 büyük domates
4-5 su bardağı et suyu
1 su bardağı yağ
3 orta bpy patates
3 orta boy havuç
300 gr iç bezelye
1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı
Yağı büyükçe bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz
Yağ kızınca etleri ekleyip, bir delikli kepçeyle sık sık karıştırarak 8-10 dakika, pembeleşene kadar pişiriniz
Etler suyunu çekmek üzereyken soğanları ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleşene kadar pişiriniz
Unu katıp birkaçkez karıştırdıktan sonra domatesleri ekleyip birkaç kez daha karıştırınız
Etlerin üsütünü örtecek kadar et suyu katıp karışımı kaynamaya bırakınız
Bu arada orta boy bir tavaya rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız
Yağ kızınca parmak patatesleri ekleyip arasıra çevirerek 5-6 dakika, her yanları hafifçe pembeleşene kadar kızartınız
Tavayı ateşten alıp kızarmış patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak fazla yağlarını süzdürünüz
Orta boy tencereyi yarısına kadar suyla doldurup içine temizlenmiş ve parmak parmak kesilmiş havuçları atınız
Tencereyi orta ateşe oturtup, havuçları 10-15 dakika yumuşayana kadar haşlayınız
Tencereyi ateşten alıp havuçları çıkarıp süzünüz
Aynı tencereyi yeniden yarısına kadar su doldurup içine bezelyeleri atınız
Orta ateşte onları da yumuşayana kadar pişirip çıkarınız
Öteki tenceredeki etler 1
5 saat iyice yumuşayana kadar piştikten sonra haşlanmış havuç, bezelye ve kızarmış patatesleri ekleyip 8-10 dakika birlikte pişiriniz
tencereyi ateşten alıp kebabı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak kıyılmış maydanozu üstüne serptikten sonra servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul