Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
23
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Beşi Bir Yerde Kebabı
Malzemeler
♦ 300 gr
antrikot
♦ 3 soğan
♦ sıvıyağ
♦ karabiber
♦ soya sosu
Garnitürü için;
♦ 3 domates
♦ 2 biber
♦ 4 yeşil soğan
♦ 2 salatalık
♦ 1 kase yoğurt
♦ karışık yeşillik
♦ soya filizi
Lavaşı için;
♦ 3 su b
söke un
♦ 1 tatlı k
kuru maya
♦ tuz, su
Hazırlanışı
Lavaşı için karıştırma kabına söke unu alın
Unun ortasına açarak mayayı ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun
Hazırladığınız hamurdan lavaşlar açarak saçda ya da tavada pişirin
300 gr antrikot etini ince uzun doğrayınız
Doğradığınız 300 gr antrikot etini yüksek ateşte sıvıyağda kavurun
Bir süre kavrulunca üzerine piyaz doğranmış soğanları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ekleyip pişirin
Garnitürü için biber ,domates, yeşil soğan ve salatalıkla salata yapın
Diğer tarafta yeşillik ve soya filizleri ile de başka bir salata hazırlayın
Hazırladığınız kebabı zengin garnitürü ve çırpılmış yoğurt ile beraber servis edin
Çingene Kebabı
Malzemeler
1/2 kg
patlıcan
1 kg
domates
2 baş soğan
4-5 yeşil biber
1/2 demet maydanoz
yeterince tuz ve sumak
Hazırlanışı
Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir
Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir
Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır
Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür
Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul