Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri







Beşi Bir Yerde Kebabı

Malzemeler

♦ 300 gr antrikot
♦ 3 soğan
♦ sıvıyağ
♦ karabiber
♦ soya sosu

Garnitürü için;

♦ 3 domates
♦ 2 biber
♦ 4 yeşil soğan
♦ 2 salatalık
♦ 1 kase yoğurt
♦ karışık yeşillik
♦ soya filizi

Lavaşı için;

♦ 3 su b söke un
♦ 1 tatlı kkuru maya
♦ tuz, su

Hazırlanışı

Lavaşı için karıştırma kabına söke unu alın Unun ortasına açarak mayayı ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun Hazırladığınız hamurdan lavaşlar açarak saçda ya da tavada pişirin

300 gr antrikot etini ince uzun doğrayınızDoğradığınız 300 gr antrikot etini yüksek ateşte sıvıyağda kavurun Bir süre kavrulunca üzerine piyaz doğranmış soğanları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ekleyip pişirin
Garnitürü için biber ,domates, yeşil soğan ve salatalıkla salata yapın

Diğer tarafta yeşillik ve soya filizleri ile de başka bir salata hazırlayın Hazırladığınız kebabı zengin garnitürü ve çırpılmış yoğurt ile beraber servis edin











Çingene Kebabı

Malzemeler
  • 1/2 kg patlıcan
  • 1 kg domates
  • 2 baş soğan
  • 4-5 yeşil biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • yeterince tuz ve sumak
Hazırlanışı

Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir Sıcak servis yapılır





Alıntı Yaparak Cevapla