Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #24
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Kanarya Kebabı


Malzemeler
  • 2 Adet haşlanmış patates
  • 1 Adet soğan
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 Adet domates
  • 1 Adet sivribiber
  • 1 Çorba kaşığı un
  • 5 Diş sarımsak
  • 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 Adet yumurta
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Tavuk göğsünü kuşbaşı, domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye alın
  • Biberleri, sarımsağı ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı da ekleyerek kendi suyuyla ateşte pişirin
  • Haşlanmış patatesleri rendeleyin
  • 1 Adet yumurta, 1 çorba kaşığı un, soğan rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun
  • Diğer tarafta 1 çorba kaşığı sıvıyağı teflon tavaya koyun, yaptığınız karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle açarak tavaya koyun
  • İki tarafını kızartın
  • Servis tabağına alın ve ortalarına tavuklu karışımdan koyarak servis yapın










Alinazik Kıymalı Kebab



Malzemeler
  • Yarım kilo dana kıyma
  • 250 gr koyun gömlek
  • Yaklaşık 100 gr kuru soğan
  • yarım demet maydonoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • biraz karabiber
HazırlanışıKuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayınMaydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyınDana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurunDaha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırınKöfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirinIzgarada pişireceğiniz şeftali kebabınız afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla