08-04-2012
|
#24
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Kanarya Kebabı
Malzemeler- 2 Adet haşlanmış patates
- 1 Adet soğan
- Yarım tavuk göğsü
- 2 Adet domates
- 1 Adet sivribiber
- 1 Çorba kaşığı un
- 5 Diş sarımsak
- 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 Adet yumurta
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Tavuk göğsünü kuşbaşı, domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye alın

- Biberleri, sarımsağı ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı da ekleyerek kendi suyuyla ateşte pişirin

- Haşlanmış patatesleri rendeleyin

- 1 Adet yumurta, 1 çorba kaşığı un, soğan rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun

- Diğer tarafta 1 çorba kaşığı sıvıyağı teflon tavaya koyun, yaptığınız karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle açarak tavaya koyun

- İki tarafını kızartın

- Servis tabağına alın ve ortalarına tavuklu karışımdan koyarak servis yapın


Alinazik Kıymalı Kebab
Malzemeler- Yarım kilo dana kıyma
- 250 gr
koyun gömlek
- Yaklaşık 100 gr kuru soğan
- yarım demet maydonoz
- 1 çay kaşığı tuz
- biraz karabiber
HazırlanışıKuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olur Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabınız afiyet olsun
|
|
|