08-04-2012
|
#25
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Zamane Kebabı
Malzemeler- 2 adet tombul patlıcan
- 250 gr
kuzu ya da dana kıyma
- 2/3 su bardağı ufalanmış ekmek içi
- 1 soğan ve 1 domates rendesi
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- tuz, karabiber, kimyon
- 7-8 dilim mozerella peyniri ya da kaşar peyniri
- 2 yuvarlak dilimlenmiş domates
- 8 adet milföy hamuru
- Kızartmak için yağ
Hazırlanışı
1- Önce kıyma, ekmek içi, soğan, domates, maydanoz ve baharatları ekleyip yoğuryoruz İyice malzemelerin birbirine geçmesini sağlıyoruz 8 iri köfte yapıp onları yağda hafifçe kızarıtıyoruz Peçete üstüne alıp yağlarını alıyoruz
2- Patlıcanları yuvarlak şeklinde iri iri doğruyoruz Yağda patlıcanlarıda kızartıyoruz Aynı şekilde peçeteyle yağını alıyoruz
3- Fırına girecek tepsiye bir patlıcan dilimi 1 kaşar ya da mozerellaa dilimi hangisini isterseniz koyuyorsunuz üstüne bir patlıcan dilimi daha koyuyorsunuz Onun üstüne köfte koyuyoruz Kule haline getiriyoruz EN üste domates dilimi koyuyoruz
4- Başka bir yerde milföy hamurunun üstünde şekilli delikler açıyoruz Üçgen yuvarlak ne yapmak isterseniz Kulemizin üstüne yerleştiriyoruz Ve tüm kuleyi kaplamasını sağlıyoruz Yanardağ görüntüsünde olacak Üstüne yumurta sarısı sürüp fırınlıyoruz Zaten köfte ve patlıcanlar piştiği için milfçylerin üstlerinin kızarması yeter Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun

Kuskuslu Kebap
Malzemeler- 500 gram kuşbaşı et,
- 200 gram kuskus,
- 2 baş soğan,
- 2 domates,
- 3 yeşil sivri biber,
- 2 çorba kaşığı margarin,
- tuz,
- karabiber,
- su
Hazırlanışı
- Soğanlar kıyılır
Domateslerin kabukları soyulduktan sonra “kuşbaşı” doğranır
- • Etler ve soğanın yarısı tencereye konur
Et kendi suyunu çekinceye kadar pişirilir
- • Başka bir tencereye yağ konur
Soğanların geri kalanı konur, hafifçe pembeleştirilir Sonra domatesler ve doğranmış biberler ilave edilir Biraz daha pişirilir
- • Kuskus ilave edilir
2-3 dakika kavrulur
- • 2 bardak su ilave edilir, tuz konur
Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir
- • Peyreks bir kabın ortasına etler, kenarlarına da kuskuslar konur

|
|
|