Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri








Terbiyeli Şiş


Malzemeler
  • 125 gram kuzu eti (but kısmından)
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
Terbiyesi için:
  • Yarım diş dövülmüş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın Terbiye malzemesini bir kaba alıp karıştırın Etleri terbiyede 2 saat bekletin Daha sonra şişlere geçirin Izgarada ağır ağır pişirin Domates ve biberleri közleyin Diğer taraftan Adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın Pişen kebabı servis tabağına alın Adana soğanı, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın






Antep Kebabı


Malzemeler

Köfte harci için:
  • 500 graz yağlı kıyma
  • 2 adet ekmek içi ( ufalanmış )
  • 1 adet yumurta
  • tuz, karabiber
Diğer malzemeler:
  • 4-5 adet patlıcan
  • 3-4 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
  • Önce köfte malzemelerini iyice yoğurup yuvarlak köfteler yapıp dinlendirin Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve halka halka dilimleyin Domatesleride aynı şekilde dilimleyin
  • Fırın kabına bir patlıcan bir köfte olacak şekilde tepsiye dizin Üzerlerine domates ve biberleri sıralayın Yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında köfteler pişene dek pişirin Pişmesine on dakika kala folyoyu çıkartın
  • ( isterseniz biraz salçalı su hazırlayarak pişirebilirsiniz ) Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla