Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
28
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Terbiyeli Şiş
Malzemeler
125 gram kuzu eti (but kısmından)
2 adet sivri biber
1 adet domates
Terbiyesi için:
Yarım diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
Kuzu etini kuşbaşı doğrayın
Terbiye malzemesini bir kaba alıp karıştırın
Etleri terbiyede 2 saat bekletin
Daha sonra şişlere geçirin
Izgarada ağır ağır pişirin
Domates ve biberleri közleyin
Diğer taraftan Adana soğanı ve bulgur pilavı hazırlayın
Pişen kebabı servis tabağına alın
Adana soğanı, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın
Antep Kebabı
Malzemeler
Köfte harci için:
500 gr
az yağlı kıyma
2 adet ekmek içi ( ufalanmış )
1 adet yumurta
tuz, karabiber
Diğer malzemeler:
4-5 adet patlıcan
3-4 adet domates
4 adet sivri biber
yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Önce köfte malzemelerini iyice yoğurup yuvarlak köfteler yapıp dinlendirin
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve halka halka dilimleyin
Domatesleride aynı şekilde dilimleyin
Fırın kabına bir patlıcan bir köfte olacak şekilde tepsiye dizin
Üzerlerine domates ve biberleri sıralayın
Yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin
Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında köfteler pişene dek pişirin
Pişmesine on dakika kala folyoyu çıkartın
( isterseniz biraz salçalı su hazırlayarak pişirebilirsiniz ) Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul