Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri







Fıstıklı Kebap


Malzemeler
  • 125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
  • 50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) file antepfıstığı
  • Tuz
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
Hazırlanışı

Eti robotta irice çekin Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin Elinizle çok hafif yoğurun Daha sonra altı parçaya ayırın Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin Mangal ateşinde pişmeye bırakın Diğer taftan, sumaklı soğanı hazırlayın Pişen kebabı tabağa alın Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın








Geleli Kebabı


Malzemeler
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gr Tereyağ
  • ½ kg Kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kadar karabiber
Hazırlanışı

Bostan patlıcanları közleyin Közlenen patlıcanları soyarak kıyın Ardından sarımsağı ince ince doğrayarak kıyılmış patlıcanlarla harmanlayın Ardından patlıcanları servis tabağına alın Tereyağını tencerede eritin Etleri atın ve kavurun Salçayı tencereye atın, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın Etler pişince servis tabağına alın Yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun






Alıntı Yaparak Cevapla