Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
31
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Fıstıklı Kebap
Malzemeler
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) file antepfıstığı
Tuz
2 adet sivri biber
1 adet domates
Hazırlanışı
Eti robotta irice çekin
Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin
Elinizle çok hafif yoğurun
Daha sonra altı parçaya ayırın
Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin
Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin
Mangal ateşinde pişmeye bırakın
Diğer taftan, sumaklı soğanı hazırlayın
Pişen kebabı tabağa alın
Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın
Geleli Kebabı
Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
2 diş sarımsak
100 gr
Tereyağ
½ kg
Kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kadar karabiber
Hazırlanışı
Bostan patlıcanları közleyin
Közlenen patlıcanları soyarak kıyın
Ardından sarımsağı ince ince doğrayarak kıyılmış patlıcanlarla harmanlayın
Ardından patlıcanları servis tabağına alın
Tereyağını tencerede eritin
Etleri atın ve kavurun
Salçayı tencereye atın, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın
Etler pişince servis tabağına alın
Yemeğimiz servise hazır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul