08-04-2012
|
#34
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Hünkar Beğendi
Hünkâr Beğendi Osmanlı`da saray mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir Eti için dana eti de elbette kullanılabilir ancak makbul olanı kuzu etiyle yapılmasıdır Tereyağının verdiği lezzeti margarin veremeyecektir
Malzemeler
Kebabı için:- 500gr
kuzu eti
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- 2 kaşık tereyağı
- Yeteri kadar tuz, pul biber, karabiber, kekik
Patlıcan sosu için:- 3 adet bostan patlıcan
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık un
- 2 kaşık tereyağ
- Bir tutam tuz
Beğendisi için:
- Patlıcanları ocağın üzerinde yüksek ateşte közleyelim
(Benim közlemek için ayırdığım teflon bir tavam var )
- 2 kaşık tereyağı eritip unu kavuralım
Sütü azar azar ilave edelim Topak olmaması için hızlıca karıştıralım Tuzunu ilave edelim Patlıcanlarıda ekleyip ocağın altını kapalım
Hazırlanışı
- Eti bir tencereye alalım, suyunu çekene kadar pişirelim
Yağını ve ince kıyılmış soğanını ilave edip kavuralım Salçayı ve sivri biberleri de ilave ederek kavurmaya devam edelim
- Daha sonra kalan malzemeleri ve 1 bardak sıcak su ekleyip iyice pişirelim

- Servis yaparken önce beğendisini tabağa alalım daha sonra üzerine etini koyup sıcak servis edelim


Çökertme Kebabı
Malzemeler- 1 kg patates
- 600 gr biftek
- 2 soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Kekik
Kızartmak içinSos için- 3 domates
- 1 su bardağı domates püresi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için- Sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Tarifi[*]Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin [*]Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın [*]Kağıt havlu üzerine alın [*]Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun [*]Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin [*]Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin [*]Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin [*]Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun [*]Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin [*]Tuz ve karabiber ile tatlandırın [*]Servis tabağına patatesleri yayın [*]Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin [*]Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın [*]Çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun
|
|
|