Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
35
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Ciğer Kebabı
Malzemeler
Yarım kilo ciğer
2 Adet patates
2 Adet havuç
2 Adet soğan
Sıvıyağ
Maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber, kekik
Hazırlanışı
Ciğerin zarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın
Isıtılmış sıvıyağda ciğerleri arada bir çevirerek kızartın (tuz ilave etmeden)
İnmesine yakın tuz, kırmızı pulbiber ve kekik serpiştirerek delikli kepçe ile servis tabağına alın
Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı bir tavada kızartın
Sebzeleri ciğerlerle karıştırın
Piyazlık doğranmış soğanları tuzla ovup yıkayın
Soğanı ince kıyılmış maydanozla karıştırın
Ciğer kebabının yanında servis yapın
Orman Kebabı
M
alzemeler
500 gram koyun kuşbaşı et
1 adet iri kuru soğan
2 adet havuç-önce uzunlamasına dörde bölünüp biraz irice küp şeklinde doğranır
2 adet patates
2 adet domates
1 çay bardağı bezelye
Yarım paket margarin- arzuya göre azaltabilirsiniz
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
1
Kuşbaşı et yağda iyice kavrulur
Sonra soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir
2
Sertlik derecesine göre birkaç dakika ara ile sırasıyla havuç, patates, domates ilave edilir
3
Biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulur
Tuz ve karabiber de konduktan sonra bütün malzemeler pişene kadar kaynatılır
4
İyice piştiği zaman kekik ve konserve bezelyeyi koyup biraz daha kaynatılır
Sıcak olarak servis yapılır
Püf noktalar;
1
Kullanılacak etin yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat edilmelidir
2
Fırında pişirme tercih edilirse üzeri mutlaka alüminyum folyo ile kapatılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul