Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #35
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri






Ciğer Kebabı



Malzemeler
  • Yarım kilo ciğer
  • 2 Adet patates
  • 2 Adet havuç
  • 2 Adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Maydanoz
  • Tuz, kırmızı pulbiber, kekik
Hazırlanışı
  • Ciğerin zarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın
  • Isıtılmış sıvıyağda ciğerleri arada bir çevirerek kızartın (tuz ilave etmeden)
  • İnmesine yakın tuz, kırmızı pulbiber ve kekik serpiştirerek delikli kepçe ile servis tabağına alın
  • Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı bir tavada kızartın
  • Sebzeleri ciğerlerle karıştırın
  • Piyazlık doğranmış soğanları tuzla ovup yıkayın
  • Soğanı ince kıyılmış maydanozla karıştırın
  • Ciğer kebabının yanında servis yapın





Orman Kebabı


Malzemeler
  • 500 gram koyun kuşbaşı et
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 2 adet havuç-önce uzunlamasına dörde bölünüp biraz irice küp şeklinde doğranır
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım paket margarin- arzuya göre azaltabilirsiniz
  • Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı


1Kuşbaşı et yağda iyice kavrulur Sonra soğan ilave edilip kavrulmaya devam edilir
2Sertlik derecesine göre birkaç dakika ara ile sırasıyla havuç, patates, domates ilave edilir
3Biraz daha kavurduktan sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su koyulur Tuz ve karabiber de konduktan sonra bütün malzemeler pişene kadar kaynatılır
4 İyice piştiği zaman kekik ve konserve bezelyeyi koyup biraz daha kaynatılır Sıcak olarak servis yapılır

Püf noktalar;

1Kullanılacak etin yağsız ve sinirsiz olmasına dikkat edilmelidir
2 Fırında pişirme tercih edilirse üzeri mutlaka alüminyum folyo ile kapatılmalıdır


Alıntı Yaparak Cevapla