Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri

Eski 08-04-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri







Çanak Kebabı



Malzemeler
  • 8 adet milföy yaprağı
  • 200 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
  • 1 küçük kase haşlanmış veya konserve bezelye
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • yarım yemek kaşığı salça
  • pulbiber
  • karabiber
  • kekik
  • 2 kaşık tereyağ
  • 2 bardak su
Yapılışı[*]Milföyleri oda sıcaklığına gelmesi için buzluktan çıkarın[*]Tavaya tereyağını alıp eritin Küçük küçük doğranmış etleri tavaya alın kısık ateşte kavurun Kapağını arada bir açıp karıştırın Etler yumuşayana kadar pişirin[*]Küp küp doğranmış patates ve havuçları kızartın[*]Etler piştikten sonra salçayı ilave edip kavurun Daha sonra üzerine 2 bardak sıcak su ilave ederk 5 dakika kaynatarak pişirin[*]Patates, havuç ve bezelyeleri de ekleyip karıştırın Daha sonra tuz ve baharatlarını istediğiniz ölçüde ilave edin[*]Hazırladığınız soteyi küçük kaselere paylaştırın Üzerlerine milföyleri kapatın (kaselerin milföy gelecek kısmını tereyağıyla yağlarsanız daha kolay çıkarırsınız)[*]200 derece fırında milföyler kızarana dek pişirin[*]Pişirme işlemi bittikten sonra ters çevirip servis yapın






Avcı Kebabı


Malzemeler
  • 750 gr koyun eti
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 3 adet soğan
  • 2 adet domates veya yarım fincan domates salçası
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 25 bardak su
  • 1 fincan bezelye
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı

Soğanları sekize bölün Bir tencereye kuşbaşı doğranmış eti, soğanları, dörde bölünmüş domatesleri koyarak yarım saat orta ateşte pişirin Et suyunu çekince tuz ve ılık su katarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin Bir saat sonra minik doğranmış havuç ve sekize bölünmüş patatesleride ilave edip bir saat daha pişirin Karabiberle servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla