Konu
:
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
08-04-2012
#
38
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Kebap, Yeme De Yanında Yat | Kebap Çeşitleri | Tarifleri
Çanak Kebabı
Malzemeler
8 adet milföy yaprağı
200 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
1 küçük kase haşlanmış veya konserve bezelye
1 adet küçük boy patates
1 adet havuç
yarım yemek kaşığı salça
pulbiber
karabiber
kekik
2 kaşık tereyağ
2 bardak su
Yapılışı
[*]
Milföyleri oda sıcaklığına gelmesi için buzluktan çıkarın
[*]
Tavaya tereyağını alıp eritin
Küçük küçük doğranmış etleri tavaya alın kısık ateşte kavurun
Kapağını arada bir açıp karıştırın
Etler yumuşayana kadar pişirin
[*]
Küp küp doğranmış patates ve havuçları kızartın
[*]
Etler piştikten sonra salçayı ilave edip kavurun
Daha sonra üzerine 2 bardak sıcak su ilave ederk 5 dakika kaynatarak pişirin
[*]
Patates, havuç ve bezelyeleri de ekleyip karıştırın
Daha sonra tuz ve baharatlarını istediğiniz ölçüde ilave edin
[*]
Hazırladığınız soteyi küçük kaselere paylaştırın
Üzerlerine milföyleri kapatın
(kaselerin milföy gelecek kısmını tereyağıyla yağlarsanız daha kolay çıkarırsınız)
[*]
200 derece fırında milföyler kızarana dek pişirin
[*]
Pişirme işlemi bittikten sonra ters çevirip servis yapın
A
vcı Kebabı
Malzemeler
750 gr koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
3 adet soğan
2 adet domates veya yarım fincan domates salçası
3 adet patates
3 adet havuç
2
5 bardak su
1 fincan bezelye
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Soğanları sekize bölün
Bir tencereye kuşbaşı doğranmış eti, soğanları, dörde bölünmüş domatesleri koyarak yarım saat orta ateşte pişirin
Et suyunu çekince tuz ve ılık su katarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin
Bir saat sonra minik doğranmış havuç ve sekize bölünmüş patatesleride ilave edip bir saat daha pişirin
Karabiberle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul