Yalnız Mesajı Göster

Üsküp Kebabı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üsküp Kebabı





Üsküp Kebabı






Malzemeler
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş ince kıyılmış sarmısak
  • 3-4 adet domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet tane karabiber
  • Tuz, pulbiber
Hamuru için
  • 1 su bardağı un
  • Aldığı kadar ılık su
  • Tuz
Yapılışı

Kuşbaşı kuzu etini bir kaba alın Üzerine ayıklanmış arpacık soğan, sarımsak, rendelenmiş domates, defne yaprağı, eritilmiş tereyağı, biber salçası, tane karabiber, tuz ve pulbiber ilave edin
Bütün malzemeyi iyice karıştırın Etleri bu karışımda 1-2 saat marine edin
Daha sonra testi şeklinde veya orta büyüklükte bir güveç kabının içine etli karışımı boşaltın 1 su bardağı su ilave edin Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu bir kaba alın Üzerine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın Merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açıp güvecin ağzını kapatın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin Bulgur veya pirinç pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın

Sofra

Alıntı Yaparak Cevapla