Konu
:
Üsküp Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Üsküp Kebabı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üsküp Kebabı
Ü
sküp Kebabı
Malzemeler
500 gram kuşbaşı kuzu eti
8-10 adet arpacık soğan
3-4 diş ince kıyılmış sarmısak
3-4 adet domates
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
3-4 adet tane karabiber
Tuz, pulbiber
Hamuru için
1 su bardağı un
Aldığı kadar ılık su
Tuz
Yapılışı
Kuşbaşı kuzu etini bir kaba alın
Üzerine ayıklanmış arpacık soğan, sarımsak, rendelenmiş domates, defne yaprağı, eritilmiş tereyağı, biber salçası, tane karabiber, tuz ve pulbiber ilave edin
Bütün malzemeyi iyice karıştırın
Etleri bu karışımda 1-2 saat marine edin
Daha sonra testi şeklinde veya orta büyüklükte bir güveç kabının içine etli karışımı boşaltın
1 su bardağı su ilave edin
Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu bir kaba alın
Üzerine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın
Merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açıp güvecin ağzını kapatın
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin
Bulgur veya pirinç pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın
Sofra
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul