Konu
:
Sultanigâh
Yalnız Mesajı Göster
Sultanigâh
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultanigâh
S
ultanigâh
Osmanlı sofralardan günümüze taşınan Sultanigâh, Ramazan ayının en geleneksel yemeği olma özelliğini hala koruyor
Türk mutfağına özgü kolay bulunabilir malzemelerle hazırlanan Sultanigâh, tadıyla sizi yüzyıllar öncesinin sultan sofralarına geri götürecek
M
alzemeler:
750 gr tavuk göğsü
2 adet havuç
3 tane iri patates
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kimyon ve tuz
6 tane arpacık soğan veya 1 adet kuru soğan
Pişirilmiş, hazır şehriyesiz pirinç pilavı
Tarifi:
Tavuk göğsünü, patatesi ve havucu kuşbaşı şekilde doğrayın
Soğanı da iri iri doğrayıp tüm bu karışımı bir kâseye koyun (arpacık soğan kullanacaksanız arpacık soğanları soyduktan sonra doğramadan ekleyin)
Bu karışıma; tuz, karabiber, kimyon ve 1 çorba kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın
Kâseyi ters çevirip tepsiye koyun ve kısık ateşte pişirin
Malzemelerin suyu tepsiye yayıldığında kâseyi alın ve tepsinin kenarlarına önceden hazırlanmış şehriyesiz pirinç pilavını koyun
Üzerini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirin ve servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul