Konu
:
İspanaklı Açık Pide (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Açık Pide (6 Kişilik)
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Açık Pide (6 Kişilik)
I
spanaklı
A
çık
P
ide
(
6 Kişilik
)
Hamuru için
Üç buçuk su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
Yarım kg ıspanak yaprağı
1’er adet soğan ve yumurta
200 gr beyaz peynir
50 gr kaşar peyniri
2-3 adet kiraz domates
Tuz, pul biber
Hamur için unu derin bir kaba alın
İçine sıvıyağ, tereyağı, yumurta, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edin
Yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin
İç malzeme için iri doğranmış soğan ve ıspanağı elinizle 5 dk ovalayın
Suyu çıkarsa sıkın ve içine yumurta rendelenmiş beyaz peynir, tuz ile pul biber katın, karıştırın
Dinlenen hamuru hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın ve fırın tepsisine koyun
Ortasına ıspanaklı iç harcı yayın ve kenarda kalan kısımları kıvırarak katlayın
Üzerine küp doğranmış kaşar peyniri ve kiraz domates yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul