08-04-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Brunch Büfesine Buyrun!
  
Hamurlu Kuzu Pirzola Tarifi

Malzemeler
- 4 adet kemikli kuzu pirzola
- Tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 8 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarıs
Hamurlu Kuzu Pirzola Yapılışı
Pirzolaları tuz ve karabiber serperek 15 dakika dinlendirin Erittiğiniz 1 tatlı kaşığı tereyağında pirzolaların her iki tarafını pişirin Sonrasında kağıt t havlu arasında soğumaya bırakın Her pirzolanın altına ve ustune birer milfoy hamuru yerleşltirerek, pirzola şeklinde kenarlarını bastırın Uzerlerine yumurta sarısı surerek onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişlirin Sıcakken servis yapın
  
Şeftali Soslu Ştrudel Tarifi

Malzemeler
- 3 adet yufka
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı yağ
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 4 adet elma
- Yarım kg kayısı
- 3 adet şeftali
- 1 çay kaşığı tarçın
- 200 gram ceviz içi
- Yarım çay kaşığı
- Muskat rendesi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı pudraşekeri
- Sosu için: 3 adet şeftali
- 2 çorba kaşığı pudraşekeri
Şeftali Soslu Ştrudel Yapılışı
1- Sosu hazırlamak için kabuklarını soyup ufak dilimlediğiniz şeftalileri pudra şekeri ile 5 dakika kaynatın soğuttuğunuz şeftalileri rondoda püre haline getirip kenara alın
2- Yarım çorba kaşığı tereyağını tavda eritin ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin toz şekeri ve kabuklı şekilde küp doğradğınız elmaları 5 dakika tereyağında pişirin elmalar pişip soğuduğunda yine kabuklu şekilde ve küp şekilde doğradığınız kayısılarla şeftalileri ekleyip karıştırın tarçını,iri çekilmiş ceviz içini,muskat rendesini ve kuru üzümü ilave edip 15-20 saniye karıştırarak kenara alın
3- Kalan tereyağını tavada eritin,kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ,1 adet yufkayı düz bir zemine serin içine eritiiğiniz tereyağından bir miktar gezdirin ikinci yufkayı diğerinin üzerine yerleştirerek tekrar tereyağı sürün diğer yufka içinde aynı işem, tekrarlayın yufkaları dört tarafından 10 ar cm içeri kıvırın ortasına meyveli iç malzemeyi uzunca yayarak yufkayı rulo şeklinde sarın kalan tereyağını üzerine sürerek 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye dek pişirn fırından çıkarınca soğumadan üzerine pudra şekeri serpin,şeftali sosu ile süsleyerek servis yapın
  
Beyaz Peynir Salatası Tarifi

Malzemeler
- 100 gram beyaz peynir
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- Birkaç dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kapari turşu
Beyaz Peynir Salatası Yapılışı
Peynirleri küp küp doğrayın Domates ve salatalığı dilimleyin Maydanozları saplarından ayıklayın Hepsini bir tabağa yerleştirin Ayrı bir kapta yoğurt, elma sirkesi ve limon suyunu bir arada iyice çırpın Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün En üste kapari turşu koyup servis yapın
  
Peynir Tabağı Tarifi

Malzemeler
- 3-4 tutam masculin salata
- 2’şer dilim emmental, camembert ve rokfor peyniri
- 8’er adet ceviz içi ve kiraz domates
Üzeri için:Peynir Tabağı Yapılışı
Servis tabağının ortasına masculin salatayı yerleştirin Üzerine peynir çeşitlerini koyun Ceviz içi ve kiraz domateslerle süsleyin Zeytinyağı gezdirip servis yapın Servis önerisi: Fransız peynir tabağını, siyah üzümle de servis edebilirsiniz
  
Çilek Soslu Tropikal Krep Tarifi
(10 Adet)

Malzemeler
- Bir buçuk su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
İç malzemesi için:- 2 adet muz
- 2 adet kivi
- 5 adet ananas dilimi
Sos malzemesi için:
- Yarım kg çilek
- 3 çorba kaşığı pudraşekeri
Çilek Soslu Tropikal Krep Yapılışı
Krebi hazırlamak için sütü, yumurtaları, 2 su bardağı unu ve 3 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir kap içerisinde iyice karıştırın Yağlanmış teflon tavaya ince tabaka halinde dökerek önlü-arkalı pişirin Muzu, kiviyi ve anans dilimlerini küçük küçük keserek bir kap içerisinde karıştırın Çilek ve pudraşekerini blender yardımıyla sos haline getirin Kreplerin içine, hazırladığınız meyve karışımından yerleştirerek bohça şeklinde katlayın Üzerine çilek sosu gezdirerek servis yapın
  
|
|
|