Yalnız Mesajı Göster

İzmir'in Kumrusu

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir'in Kumrusu



İzmir'in Kumrusu







Malzemeler

5 su bardağıun
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
aldığı kadar un


Susam mantosu için:
1 kase susam


Kumru içi için:
yarım kangal sucuk
yarım kangal salam
kaşar peyniri


Hazırlanışı:
  • Karıştırma kabının içine unu alın
  • Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip karıştırın
  • Daha sonra sütü, sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın
  • Hamurlara kumru şekli verip üzerine su sürerek bolca susama bulayın
  • Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın
  • Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin
  • Izgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları biberleri içine yerleştirin
  • Kaşar peyniri dilimleri ve domates dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla