Konu
:
İzmir'in Kumrusu
Yalnız Mesajı Göster
İzmir'in Kumrusu
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzmir'in Kumrusu
İzmir'in Kumrusu
Malzemeler
5 su bardağıun
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
Susam mantosu için:
1 kase susam
Kumru içi için:
yarım kangal sucuk
yarım kangal salam
kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Karıştırma kabının içine unu alın
Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip karıştırın
Daha sonra sütü, sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın
Hamurlara kumru şekli verip üzerine su sürerek bolca susama bulayın
Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın
Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin
Izgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları biberleri içine yerleştirin
Kaşar peyniri dilimleri ve domates dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul