Konu
:
Kaldırık Dolması / Bolu Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Kaldırık Dolması / Bolu Mutfağı
08-04-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaldırık Dolması / Bolu Mutfağı
K
aldırık
d
olması
Malzeme:
1 tutam kaldirik yaprağı
250 gr
kuzu eti
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
4 sap taze soğan
2 domats
2 biber
tuz, karabiber
2 çorba k
zeytinyağı
Üzeri için:
1 çorba k
salça
50 gr
tereyağı
su
Hazırlanışı:
Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın
Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayın
İçine doğranmış maydanozu
dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin
Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın
Bir kaseye üç tane
yaprağı yerleştirin
Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin
Hazırladığınız bohçanın üzerine
tereyağını paylaştırın
Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin
Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin
Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul