Yalnız Mesajı Göster

Kaldırık Dolması / Bolu Mutfağı

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaldırık Dolması / Bolu Mutfağı






Kaldırık dolması



Malzeme:
  • 1 tutam kaldirik yaprağı
  • 250 gr kuzu eti
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dere otu
  • 4 sap taze soğan
  • 2 domats
  • 2 biber
  • tuz, karabiber
  • 2 çorba k zeytinyağı

Üzeri için:
  • 1 çorba k salça
  • 50 gr tereyağı
  • su
Hazırlanışı:
Kaldirik yapraklarını sıcak suya atıp çıkartın Bu arada içi için kuzu etini çok ince doğrayınİçine doğranmış maydanozu dereotunu,taze soğanı,domates ve biberi ekleyin Zeytinyağını ve baharatları da ekleyip karıştırın Bir kaseye üç tane yaprağı yerleştirin Ortasına hazırladığınız harcı koyup bohça gibi kapatıp ters çevirin Hazırladığınız bohçanın üzerine tereyağını paylaştırın Salçayı sıcak suda ezip üzerine gezdirin Bu şekilde fırında iç harç yumuşayıncaya kadar pişirin Bu mevsim otlar bitmeden yapmanızı tavsiye ederiz

Afiyet Olsun



Alıntı Yaparak Cevapla