Yalnız Mesajı Göster

Fırında Dolma

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Dolma






Malzemeler
  • Dolmalık biber
  • Pirinç
  • 1 -2 adet büyük boy domates ( Kabukları soyulmuş )
  • 2 büyükce kuru soğan
  • 2 -3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası ( İsteğe göre )
  • 1 çay bardağı cicekyağı (½ çay bardağı saf zeytinyağı)
  • 1 demet nane ( İnce kıyılmış ) yada kurutulmuş nanede olabilir
  • -kurutulmuş reyhan
  • - tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber ( İsteğe göre )
  • 1 çay kaşığı acı pul biber ( İsteğe göre )
  • 1-2 çay bardağı su
  • 3 -4 parmak derinliğinde tepsi, derin bir borcam da olabilir
Hazırlanışı

Soğanı ve sarımsakları robotta kıyın Domatesleri de robotta irice kıyın (Püre olmasın)
Daha sonra pirinç, soğan, domates ve diğer malzemelerimizi karıştırıp dolma harcımızı hazırladıktan sonra,
doldurmaya hazır hale getiriyoruz

Doldurduğumuz biberleri tepsi ya da borcama yatay olarak diziyoruz
İsteğe göre dolmalarınızın üzerini domates dilimleri ile kapatabilirsiniz
Salça tuz ve az sıvıyağlı suyumuzu ilave ediyoruz
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz
Biberler kızardıktan sonra diğer yanlarını da çevirip tekrar kızartıyoruz
Daha sonra fırından alıp servise hazır hale getiriyoruz



Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla