Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar









Malzemeler
  • 1 tavuk
  • 3 soğan
  • tuz, kırmızı biber, karabiber
  • 1 su bardağı bezelye 150 gr tavuk ciğeri
  • 1 cay bardağı pirinç
İçinin hazırlanması


Bir tencereye doğranmış ciğer, soğan ve bir miktar yağ koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakınız Soğanlar iyice sararınca 1 çay bardağı pirinç, bezelye 1 su bardağı sıcak su ilave ederek pişirin Piştikten sonra kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırıp kullanın

Yapılışı

Tavuğun kanatları ve boynunu kesip çıkartın
Ateşin üstünde tütsülenerek kalmış olan tüyleri yakın Tavuğun karın kısmından bıçakla tam ortasından bölün Dikkatli bir şekilde keskin bir bıçakla sıyırılarak kemikten eti ayırın
Derinin parçalanmamasına dikkat edin Göğüs kafesi çıktıktan sonra budun iç kısmından kemiğe doğru bıçakla kesin
Bıçakla sıyırarak budun kemiğini çıkartın
Diğer budun kemiğini de çıkartıp elle düzelterek kare biçimine getirin
Eti fazla olan yerlerden kesip az olan yerlere yerleştirin Hazırlamış olduğunuz içten koyup rulo gibi sarınız Sardıktan sonra kağıda sarın Kalın pamuk ipliği ile rosto gibi sıkıca sarıp bağlayınız
Bir tepsiye koyarak kızgın fırında pişirin
Kızarmaya başlayınca tepsiye 1 çay bardağı su dökerseniz yapışmasını önlersiniz
Soğuduktan sonra ipleri kesip çıkarınız Kağıdı da sıyırıp rosto gibi dilimleyip servis yapın




Kadınlar kulübü sitesi


Alıntı Yaparak Cevapla