Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
1 tavuk
3 soğan
tuz, kırmızı biber,
karabiber
1 su bardağı bezelye
150 gr
tavuk ciğeri
1 cay bardağı pirinç
İçinin hazırlanması
Bir tencereye doğranmış ciğer, soğan ve bir miktar yağ koyarak kısık ateşte pişirmeye bırakınız
Soğanlar iyice sararınca 1 çay bardağı pirinç, bezelye 1 su bardağı sıcak su ilave ederek pişirin
Piştikten sonra kırmızı biberi, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırıp kullanın
Yapılışı
Tavuğun kanatları ve boynunu kesip çıkartın
Ateşin üstünde tütsülenerek kalmış olan tüyleri yakın
Tavuğun karın kısmından bıçakla tam ortasından bölün
Dikkatli bir şekilde keskin bir bıçakla sıyırılarak kemikten eti ayırın
Derinin parçalanmamasına dikkat edin
Göğüs kafesi çıktıktan sonra budun iç kısmından kemiğe doğru bıçakla kesin
Bıçakla sıyırarak budun kemiğini çıkartın
Diğer budun kemiğini de çıkartıp elle düzelterek kare biçimine getirin
Eti fazla olan yerlerden kesip az olan yerlere yerleştirin
Hazırlamış olduğunuz içten koyup rulo gibi sarınız
Sardıktan sonra kağıda sarın
Kalın pamuk ipliği ile rosto gibi sıkıca sarıp bağlayınız
Bir tepsiye koyarak kızgın fırında pişirin
Kızarmaya başlayınca tepsiye 1 çay bardağı su dökerseniz yapışmasını önlersiniz
Soğuduktan sonra ipleri kesip çıkarınız
Kağıdı da sıyırıp rosto gibi dilimleyip servis yapın
Kadınlar kulübü
sitesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul