Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar






Malzemeler


  • 1 kg bumbar (Koyun Ince barsagi)
  • 2 su bardagi pirinç
  • 1 yemek kasigi nane
  • 1 yemek kasigi biber salçasi
  • 2 çay kasigi kirmizi pulbiber
  • Karabiber, tuz
Terbiye Malzemesi:
1 yemek kasigi tuz
5 su bardagi su
1 yemek kasigi tereyağı
2 çay kasigi nane


Yapılışı

Bir kapta pirinç, nane, biber salçasi, pulbiber, karabiber ve tuzu karistirin
Ayri bir kapta bumbarlari tuzlu suda ters yüz ederek iyice temizleyinTemizlediginiz bumbarlarin içine hazirladiginiz harci doldurun
Bumbarlarin dis yüzeyini bir kez daha tuzlu suyla yikayin Terbiye malzemelerinin hepsini bir tencerede karistirinTencerenin içine bumbarlari yerlestirin, bir saat pisirin Sicak servis yapin

Lezzetlercom sitesinden

Alıntı Yaparak Cevapla