08-04-2012
|
#5
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar


Malzemeler- 12 adet kırmızı biber
- 1
5 sb prinç
- 3 iri soğan
- 1 k
çay bardağı sızma zeytinyağ
- Fıstık, üzüm, yenibahar, tarçın, karabiber, karananfil tozu, 3 kesme şeker, tuz, nane

- 1 limon suyu 2 yk zeytinyağı
- 1 kesme şeker
- 1
5 sb su
Yapılışı
Zeytin yağ ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur sonra içine prinçler atılıp kavrulur
Suda bekleyen üzümler ve fıstıklar eklenir
Tüm baharatlar serpilip tadına kıvamına göre tuz ayarlanır
En son suyu eklenir ve soğuması için az demlenir
Biberlere doldurup, suyu, tuzu 1 kesme şekeri ve zeytin yağı ekleyip ağır ateşte pişirilir
Kadınlar kulübü
|
|
|