Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar









Malzemeler
  • 300 Gr Koyun Kıyması
  • 800 Gr Pırasa
  • 100 Gr Çiçek Yağı
  • 100 Gr Pirinç
  • 100 Gr Kuru Soğan
  • ¼ Bağ Maydanoz
  • Tarçın Yeteri Miktarda
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Yeteri Miktarda Tuz

Hazırlanışı

Kıymanın içerisine rendelenmiş veya ince doğranmış kuru soğanları katıp yoğurun ve maydanozu ince doğrayıp içine atın
Tuz, karabiber, tarçını katıp iyice yoğurun, pirinçleri yıkayıp karıştırın
Ayrı bir yerde yıkanmış pırasaların beyaz yerlerini kesip suda haşlayın daha sonra pırasaları zedelemeden iç kısmından iki kat çıkartın hazırladığınız iç harcını doldurun ve düzenli bir şekilde tencereye dizip üzerine çiçek yağını gezdirip iç kapak dış kapak örterek ağır ateş üzerinde et suyu ilave ederek pişirin

Kadınlar kulübü

Alıntı Yaparak Cevapla