Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
300 Gr Koyun Kıyması
800 Gr Pırasa
100 Gr Çiçek Yağı
100 Gr Pirinç
100 Gr Kuru Soğan
¼ Bağ Maydanoz
Tarçın Yeteri Miktarda
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yeteri Miktarda Tuz
Hazırlanışı
Kıymanın içerisine rendelenmiş veya ince doğranmış kuru soğanları katıp yoğurun ve maydanozu ince doğrayıp içine atın
Tuz, karabiber, tarçını katıp iyice yoğurun, pirinçleri yıkayıp karıştırın
Ayrı bir yerde yıkanmış pırasaların beyaz yerlerini kesip suda haşlayın daha sonra pırasaları zedelemeden iç kısmından iki kat çıkartın hazırladığınız iç harcını doldurun ve düzenli bir şekilde tencereye dizip üzerine çiçek yağını gezdirip iç kapak dış kapak örterek ağır ateş üzerinde et suyu ilave ederek pişirin
Kadınlar kulübü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul