Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar








Malzemeler
  • Beyaz Lahana 1500 Gr
  • Çiçek Yağı 250 Gr
  • Kuru Soğan 250 Gr
  • Sarımsak 4 Diş
  • Badem 50 Gr
  • Kimyon 5 Gr
  • Tarçın 1 Tatlı Kaşığı
  • Kuş Üzümü 50 Gr
  • Maydanoz ½ Adet
  • Yeteri Kadar Kaynatılmış su ve tatlandırıcılar
Yoğurt sos
  • Yoğurt 300 Gr
  • Kimyon 5 Gr
  • Taze Nane 1/5 Bağ

Hazırlanışı

Lahanayı hafif tuzlu kaynar suda fazla bekletmeden haşlayın
Pirinçleri 20 dakika ılık suda ıslayıp yıkayıp süzdürün
Dibi kalın bir tencerede sıvı yağı kızdırıp ince doğranmış kuru soğanları pembe olana kadar kavurun
Pirinçleri ilave edip, sarımsak, kuşüzümü, tarçın, yeteri kadar sıcak suyu ilave edip soğumasını bekleyin
İnce doğranmış maydanozu karıştırıp lahanaları avuç içi genişliğinde kesip hazırlayın
Hazırlanan içi kaşıkla lahana yapraklarına sarıp, tencereye dizerek üzerine iç kapak kapatıp pişirin
Hazırlanan yoğurt sosu dökerek servise gönderin

Yoğurt sosun hazırlanışı

Yoğurt kimyon ve nane yi çukur bir kapta tel ile çırpın

Alıntı Yaparak Cevapla