Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
Beyaz Lahana 1500 Gr
Çiçek Yağı 250 Gr
Kuru Soğan 250 Gr
Sarımsak 4 Diş
Badem 50 Gr
Kimyon 5 Gr
Tarçın 1 Tatlı Kaşığı
Kuş Üzümü 50 Gr
Maydanoz ½ Adet
Yeteri Kadar Kaynatılmış su ve tatlandırıcılar
Yoğurt sos
Yoğurt 300 Gr
Kimyon 5 Gr
Taze Nane 1/5 Bağ
Hazırlanışı
Lahanayı hafif tuzlu kaynar suda fazla bekletmeden haşlayın
Pirinçleri 20 dakika ılık suda ıslayıp yıkayıp süzdürün
Dibi kalın bir tencerede sıvı yağı kızdırıp ince doğranmış kuru soğanları pembe olana kadar kavurun
Pirinçleri ilave edip, sarımsak, kuşüzümü, tarçın, yeteri kadar sıcak suyu ilave edip soğumasını bekleyin
İnce doğranmış maydanozu karıştırıp lahanaları avuç içi genişliğinde kesip hazırlayın
Hazırlanan içi kaşıkla lahana yapraklarına sarıp, tencereye dizerek üzerine iç kapak kapatıp pişirin
Hazırlanan yoğurt sosu dökerek servise gönderin
Yoğurt sosun hazırlanışı
Yoğurt kimyon ve nane yi çukur bir kapta tel ile çırpın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul