Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar






Malzemeler
  • 2 Demet Pazı
  • 500 gr Orta Yağlı Kıyma
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur
  • 2 Adet Soğan
  • 3 Yemek Kaşığı Margarin
  • Yeteri kadar tuz, karabiber



Tarifi

Bulguru yıkayıp biraz bekletin
Soğanı ve maydanozu ince kıyın
Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun
Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün
Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın Tencereye dizin
Üzerine bir tabak kapatın 1, 5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin


Lezzet dergisi

Alıntı Yaparak Cevapla