Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar






Malzemeler
  • 30 kayısı
  • 1 kahve fincanı Amerikan pirinci
  • 1 çorba kaşığı kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz, karabiber, biraz tarçın
  • 1 demet nane
  • 1 kaşık kuru nane
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
Yapılışı

Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın
Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayın Kayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun

Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin
Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip 30 dakika fırında pişirin
Üzerine bol nane ve limon suyu dökerek servis yapın


Nepişirsemcom

Alıntı Yaparak Cevapla