Konu
:
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Yalnız Mesajı Göster
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
08-04-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar
Malzemeler
½ Kg Yağlı Koyun Kıyması
1 Kg Pırasa
2-3 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
Yapılışı
Öncelikle, yağlı koyun kıymasını içine rendelediğimiz veya küçük küçük doğradığımız kuru soğanı katalım
Biraz yoğurduktan sonra ince ince doğradığımız maydanozu, tuz karabiber ve tarçını ilave edelim
Karıştırdıktan sonra 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyelim
Malzemeyi iyice karıştıralım
Ayrı bir yerde, yıkadığımız pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayalım
Daha sonra pırasayı zedelemeden iç lısmından bir iki kat çıkartalım
Sağlam olan üst kısmın içine hazırladığımız kıyamalı harcı dolduralım
Pırasa dolmalarını düzenli aralıklarla tencereye dizelim
Arzu ederseniz et suyu ile orta ateşte pişirelim
Kadınlar kulübü
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul