Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar







Malzemeler
  • ½ Kg Yağlı Koyun Kıyması
  • 1 Kg Pırasa
  • 2-3 Çorba Kaşığı Pirinç
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber

Yapılışı


Öncelikle, yağlı koyun kıymasını içine rendelediğimiz veya küçük küçük doğradığımız kuru soğanı katalım
Biraz yoğurduktan sonra ince ince doğradığımız maydanozu, tuz karabiber ve tarçını ilave edelim Karıştırdıktan sonra 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyelim Malzemeyi iyice karıştıralım

Ayrı bir yerde, yıkadığımız pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayalım
Daha sonra pırasayı zedelemeden iç lısmından bir iki kat çıkartalım Sağlam olan üst kısmın içine hazırladığımız kıyamalı harcı dolduralım

Pırasa dolmalarını düzenli aralıklarla tencereye dizelim Arzu ederseniz et suyu ile orta ateşte pişirelim


Kadınlar kulübü

Alıntı Yaparak Cevapla