Yalnız Mesajı Göster

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar

Eski 08-04-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar







Malzemeler
  • Soğan 6 büyük boy
  • Su 2 1/4 su bardağı
  • Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı Pirinç 1/3 su bardağı
    Maydanoz 1 demet
  • Dereotu 1/4 demet Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı
  • Kara biber 1/2 tatlı kaşığı
  • Margarin 1 yemek kaşığı
  • Yumurta 1 adet
  • Limon suyu 3 yemek kaşığı
Yapılışı

Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka
Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat
Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla

Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt Pirinci yıka, süz
Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra

Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır
Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir
Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir

Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt
Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir Dereotu serp


Alıntı Yaparak Cevapla