08-04-2012
|
#18
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tadına Doyulmayan Yemeklerimizden, Dolmalar | Sarmalar


Malzemeler
- Soğan 2 orta boy
- Maydanoz 1/2 demet
- Pirinç 1/3 su bardağı
- Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı
- Salça 1 yemek kaşığı
- Tuz 2 tatlı kaşığı
- Kara biber 1/2 tatlı kaşığı
- Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
- Nane 2 yemek kaşığı
- Su 2 su bardağı
- Margarin 1 yemek kaşığı
- Şalgam 6 orta boy
Yapılışı
Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy Pirinci yıka, süz Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır
Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde diz
Kalan suyu ve tuzu koy Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir
Notlar: Şalgam yetişen yörelerde yapılır Kış yemeklerindendir Pirinç yerine bulgur veya pirinç-bulgur karışık olarak da kullanılır Kıyma yerine bazen kavurma konur Kıyma veya kavurma yerine haşlanmış mercimekle de yapılır Bu durumda yemeğin yağ içeriği azalacağından biraz yağ eklenir Sarmısaklı yoğurtla yenir
Ne pişirsem com
|
|
|
|